Alp Dağlarında kıyamet hazırlığı

Nükleer savaş çıkarsa her şeyin yok olacağını düşünen araştırmacılar İsviçre Alpler’inde çok özel bir sığınak yaptı. 60 milyon bilgi, ‘süper’ disklere kaydedildi ve yerin 300 metre altına gizlendi.

Son Güncelleme:

 Dünyanın en büyük endişesi artık Rusya’nın bir Avrupa ülkesine saldırmasıyla 3. Dünya Savaşı’nın çıkması ve nükleer çatışmaların gerçekleşmesi ihtimali. Avrupa ülkeleri adeta savaşa hazırlanıyor. Nükleer savaşın çıkması insanlığa ait tüm bilgiyi yok etme riski anlamını taşıyor. Tüm bilgiler kaybolursa da dünya, mağara devrine dönecek. İşte bunu önleyebilmek ve insanlığa ait tüm bilgileri saklayabilmek için teknoloji kullanılıyor.

ALP DAĞLARINDA KIYAMET HAZIRLIĞI

Bu konuda Global Knowledge Vault (Küresel Bilgi Kasası) adlı projeyi, ABD merkezli Arch Mission Foundation (Arch Misyon Vakfı) gerçekleştiriyor. Proje kapsamında insanlığa ait 60 milyon mikroskobik sayfalık bilgi, süper hafızalı disklerde toplanıyor. Bu diskler de İsviçre’nin Alp Dağları’ndaki bir sığınakta saklanıyor.

Özel bir davetle söz konusu alana giden İngiliz “The Sun” gazetesi muhabiri, sığınağın içinde yeraltı tünelleri, laboratuvarlar ve minyatür demiryolu bulunduğunu yazdı. Disklerin sığınaktaki Hagerbach galerisinde saklandığı belirtilirken, vakıf başkanı Nova Spivack, “Dünyada jeolojik felaket, kozmik enerji patlaması, nükleer savaş, biyo kıyamet yaşanırsa bu diskler bizim sigorta poliçemiz olacak” dedi.

SÜPER DİSKLER UZAY YOLCUSU

Süper hafızaya sahip söz konusu kuvars diskler, İngiltere’deki Southampton Üniversitesi’nin Optoelektronik Laboratuvarı’nda tasarlandı. Diskleri yaratan teknolojiyi Prof. Peter Kazansky geliştirdi.

Kazansky, “Süpermen hafıza kristallari” denilen teknoloji için “Bin derece sıcağa bile dayanaklı. Bilgi depolaması için sonsuza kadar dayanabilir, yok edilemez. Bu diskler, insan beynine eş değer kapasiteye sahip” dedi.
Alp Dağları’ndaki diskler nano lazerle kazınmış bilgileri, Vikipedia ve Rosetta dil arşivini barındırıyor.

Arch Misyon Vakfı her kıtada benzer depolar kurmayı hedefliyor.

7,5 santimlik disklerin Ay’a, Mars’a, Venüs’e ve Dünya’ya yakın asteroitlere de gönderilmesi planlanıyor.

Alpler’deki sığınağın yöneticisi Dr. Michael Kompatscher, “Dağın 300 metre içindeyiz, sabit sıcaklığımız var” dedi.

Sonraki Haber