İsveç'ten Türkiye'ye mektup: 14 maddede "mutabakata uyulduğu" aktarıldı

İsveç Türkiye'ye, PKK ile mücadele konusunda bazı örneklerin de yer aldığı 'somut adım' mektubu gönderdi.

Son Güncelleme:

Reuters'ın aktardığına göre, İsveç Türkiye'ye NATO üyeliği için atılan somut adımları içeren bir mektup yolladı. 6 Ekim'de yollanan mektupta PKK'ya karşı terörle mücadele çalışmalarının arttığının aktarıldığı belirtildi.

14 ÖRNEK YER ALIYOR

İki sayfalık mektup, İsveç'in haziran ayında Türkiye ve Finlandiya ile imzaladığı mutabakatın "uygulanmasına tamamen bağlı olduğunu" göstermek için attığı adımlardan 14 örneğe yer veriyor.

NATO üyeliğinin İsveç'teki yeni hükümet için öncelik olduğunu söyleyen İsveç'in yeni Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç ve Türkiye liderlerinin yakında gerçekleştireceği görüşmenin de bu sürecin bir parçası olduğunu belirtti.

ERDOĞAN'IN SON MESAJI

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda, PKK'ya karşı terörle mücadele konusunda somut adımlar beklediğini iletmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu arada İsveç’in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza “randevu verin, gelsin” dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz. Bizim bu noktadaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım. Bunlar bize verilmediği sürece parlamento aşamasında bu iş yürümez. Şu andaki yeni başbakanın yaklaşım tarzı, terörle ve teröristlerle mücadeleden yanadır; “bizim terörü ve teröristleri barındırmamamız gerekir” diye açıklamaları var. Bu konudaki samimiyetlerini de biz tabii yapacağımız görüşmeyle test etmiş olacağız. Onların da hayrına, tüm insanlığın da hayrına olacaktır. Bizim duruşumuz değişmez. Çünkü terörle mücadelede tavizsiziz ve taviz vermeye de asla niyetimiz yok" demişti. 

Kaynak: Reuters

Sonraki Haber