İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırıları devam ediyor: Ölüler ve yaralılar var

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik düzenlediği saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 117 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Son Güncelleme:

İsrail'in Lübnan'ın başkenti olan Beyrut'a yönelik saldırıları devam ediyor. Alınan bilgiye göre, düzenlenen son saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 117 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

SALDIRININ HEDEFİ NASRALLAH'IN KAYINBİRADERİ

İsrail medyasında yer alan habere göre, İsrail’in saldırıda Hizbullah’ın eski lideri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi Wafiq Safa'yı hedef aldığı iddia edildi.

Reuters kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, İsrail'in Beyrut'ta hedef aldığı Hizbullah yöneticilerinden Vefik Sefa saldırıdan kurtuldu

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

2 BİN 141 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Sonraki Haber