İsrail'den Reisi'nin helikopter kazasıyla ilgili açıklama: Bağlantımız yok

İsrail, aralarında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili olarak İran'dan gelen haberleri yakından takip ediyor. 

Son Güncelleme:

İsrailli yetkililer Reuters’a konuşarak Reisi’nin ölümüyle İsrail’in bağlantısının olmadığını söylediler.

İsrailli yetkililer olayla ilgili genelde yorum yapmaktan kaçınıyor. Ancak resmi olmayan kaynaklar, İran'ın başkenti Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre kuzeybatısında, Azerbaycan sınırına yakın bir şehir olan Jolfa yakınlarında elverişsiz hava koşulları nedeniyle meydana geldiği bildirilen helikopter kazasında ülkelerinin herhangi bir bağlantısı ya da dahili olmadığını açıkladı.

Üst düzey İsrailli yetkililer Reisi ve Abdullahiyan'ın ölümünün ardından karşılıklı politikalarda değişiklik beklenemeyeceğini söyledi. 

Tek potansiyel sonuç, İran'ın cumhurbaşkanının yerine kimin geçeceğine bağlı. Sözü edilen olasılıklardan biri, İsrail'e yönelik sert tavrıyla bilinen Mahmud Ahmedinejad'ın geri dönmesi.

Üst düzey yetkililer, İran içindeki değişiklikler bir yana, İsrail'le ilgili kararların Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney tarafından alındığı için İsrail üzerinde bir etkisi olmayacağını da belirtiler. Bu bağlamda, Reisi'nin ölümünün hiçbir şeyi değiştirmeyeceği belirtildi. 

Ancak İranlı yetkililerin ölümü, ülkedeki istikrarsızlığı arttırmak için liderlik değişimini istismar edebilecek olan İran'daki muhalefeti cesaretlendirebilir yorumu yapıldı. 

Sonraki Haber