İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni hava saldırısı

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. İsrail, bugün Lübnan'da 70'den fazla hedefe saldırı düzenledi.

Son Güncelleme:

İsrail güçleri, Beyrut'u vurmaya devam ediyor. İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'ın istihbarat karargahını, mühimmat depolarını ve füze fırlatma rampalarını vurduğunu açıkladı. İsrail, bugün Lübnan'a 70'den fazla saldırı düzenledi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Beyrut'un Dahiye bölgesi bir kez daha İsrail'in hava saldırısıyla vuruldu. Bombardımanın ardından bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

Lübnan makamlarından ise hava saldırısında can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Dahiye'de "bir hedefe" hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırının hedefine yönelik detay verilmeyen açıklamada, bombardımana ilişkin bilgilerin daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

İsrail ordusu, düzenlediği hava saldırılarında Lübnan'ın güneyi ve doğusunun yanı sıra sık sık başkent Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak nitelenen Dahiye bölgesini hedef alıyor.

Dahiye'ye 27 Eylül'de düzenlenen hava saldırılarında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Güney Cephesi Komutanı Ali Karaki öldürülmüştü.

İSRAİL'DEN "DENİZDEN UZAK DURUN" UYARISI

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u yoğun bombardımana tutan İsrail ordusu, Hizbullah’a karşı donanmayla saldırı başlatacağını duyurarak Sayda kentinden itibaren balıkçı tekneleri dahil herkesi denizden uzak durmaları için tehdit etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Sayda kentinin kuzeyindeki Avali Nehri hattından itibaren Lübnanlılara balıkçı tekneleri veya diğer deniz araçlarıyla açılmaktan acil olarak kaçınmaları uyarısında bulundu.

Hizbullah'a karşı şimdi de donanmanın denizden saldırı başlatacağını duyuran İsrail ordusu, Lübnanlıları bu bölgede denize yaklaşmaları halinde canlarıyla tehdit etti.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in Lübnan'daki kara operasyonları şimdiye kadar kısıtlı oldu. İsrail'in Hizbullah'ı uluslararası hukuka uygun şekilde hedef almasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

İSRAİL'DEN YENİ TAHLİYE ÇAĞRISI

 İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki bazı binalar için tahliye çağrısı yaptı.

LÜBNAN SINIRINDA 5 BÖLGE "ASKERİ ALAN" İLAN EDİLDİ

 İsrail ordusu, Lübnan sınırına yakın Batı Celil bölgesinde 5 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ederek, giriş- çıkışı yasakladı.

İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi X'te yaptığı açıklamaya göre, Rosh Hanikra, Şlomi, Hanita, Adamit ve Arab el-Aramshe beldelerinin saat 22'den itibaren "kapalı askeri bölge" ilan edildi.

Söz konusu bölgelere giriş çıkışların da kesinlikle yasaklandığı belirtildi.

Öte yandan söz konusu açıklamayla eşzamanlı Avichay Adraee de Arap medyasına yaptığı açıklamada, Hizbullah'a karşı kullanmaya hazırlık amacıyla, Lübnanlıları güneydeki ilk nehirden başlayarak Akdeniz kıyısında bulunmamaları konusunda uyardı.

HİZBULLAH TEL AVİV'E 5 FÜZE FIRLATTI

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. İsrail Lübnan'ı, Hizbullah İsrail'i vuruyor. İsrail'in Beyrut'u bombalamasının ardından Hizbullah tarafından İsrail'in başkenti Tel Aviv'e 5 füze fırlatıldı.

Sonraki Haber