İsrail saldırısı altındaydı! Kamal Adwan Hastanesi büyük hasar! 2 bebek hayatını kaybetti

İsrail güçleri Gazze Şeridi’nde Kamal Adwan Hastanesi'nde büyük hasarlar bırakıp geri çekildi. İsrail’in saldırdığı hastanedeki oksijen istasyonunu tahrip etmesi sonucu 2 bebek yaşamını yitirdi.

Son Güncelleme:

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam ediyor. Bölgedeki sivilleri vuran İsrail, yaralanan Filistinlilerin tedavi gördüğü hastaneleri de hedef alıyor. Bölgenin kuzeyindeki Beyt Lahya kentinde bulunan Kemal Adwan Hastanesi'ni kuşatarak saldırılar düzenleyen İsrail güçleri, bölgede uluslararası hukuku hiçe sayan eylemlerini sürdürüyor.

BÜYÜK HASAR BIRAKILDI

İsrail ordusu, yerinden edilmiş çok sayıda Filistinliyi de gözaltına aldığı hastaneden bugün geride büyük bir hasar bırakarak çekildi. Hastane Sözcüsü Hişam Sakani yaptığı açıklamada, “Bu, hastanenin 14. kez İsrail ateşi altında kalışı. Doktorlarımız şu anda İsrail tarafından gözaltında tutuluyor, aileleri öldürüldü” dedi.

2 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Hastanedeki doktorlar, İsrail’in hastanenin oksijen istasyonunu tahrip etmesi sonucu yoğun bakım ünitesindeki 2 bebeğin ölümüne yol açtığını belirtti. Ciddi tehlikeler ile karşı karşıya olduklarını belirten doktorlar, “İsrail'in katliamlarının durması için dua ediyoruz. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki nüfus, tüm hastanelerin yıkılması ya da faaliyet dışı bırakılmasının ardından şu anda herhangi bir sağlık hizmeti alamıyor” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber