İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara harekatına ait, en net görüntüleri yayınladı!

İsrail ordusu kara operasyonlarına ilişkin en net görüntüleri yayınladı.

Son Güncelleme:

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği kara operasyonlarına ilişkin görüntüleri yayınladı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'e kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 43'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze Medya Ofisi ölü sayısının 11.500'ü aştığını, yaralı sayısının 29 bini aştığını belirtti.

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 186 Filistinliyi acımasızca öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. 

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

GAZZE ŞERİDİ'NDEN ASKALAN KENTİNE ATILAN ROKET SONUCU 2 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

Gazze Şeridi'nden sınırın karşı tarafındaki Askalan (Aşkelon) kentine atılan roket sonucu 2 İsrail askeri yaralandı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'nın X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin Askalan'da başından yaralanan 2 İsrail askerine tıbbi müdahalede bulunduğu, ardından askerlerin Barzilai Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi.

Açıklamada, roket saldırısından önce kentte uyarı sirenleri çaldığı aktarıldı.

The Times of Israel'in haberinde ise, Askalan'da Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketlerden zarar gören otomobil ve binaları gösteren fotoğraflara yer verildi.

Kaynak: Haber Global TV

Çin'de yeni meslek: Boşanma fotoğrafçısı Çin'de "panda köpek" şoku! Almanya'da hükümete protesto: Çevreci gruplar ayaklandı Ukrayna için direnişin sembolü haline gelmişti! Savunulmaya devam ediyor ABD'de aksiyon dolu dakikalar: Polis seyir halindeki araca tırmandı İsrail-Lübnan sınırında çatışma anları