İsrail Hizbullah'a ait 5 bin çağrı cihazına patlayıcı yerleştirdi

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında yaralanan Hizbullah mensuplarının sayısı yaklaşık 3 bini bulurken, iki kaynak ithal edilen 5 bin çağrı cihazı içine İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın patlayıcı yerleştirdiğini söyledi. Hizbullah bugün misilleme olarak İsrail'in kışlalarına saldırdı.

Son Güncelleme:

Hizbullah'ın maruz kaldığı "en büyük güvenlik ihlali" olarak nitelendirdiği dünkü olayda, Lübnan'ın dört bir yanında binlerce çağrı cihazı patladı. Patlamada dokuz kişi hayatını kaybederken aralarında İran'ın Lübnan büyükelçisinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı.

Lübnanlı üst düzey bir güvenlik kaynağı çağrı cihazlarının Tayvan merkezli Gold Apollo tarafından üretildiğini söyledi. Ancak şirket cihazların kendisinin üretimi olmadığını, markasını kullanma hakkına sahip BAC adlı bir şirket tarafından üretildiğini belirtti.

SALDIRIYI BİRKAŞ AYDA PLANLANMIŞ OLABİLİR

Reuters'a konuşan çeşitli kaynaklar, saldırıyı planlamanın birkaç ay almış olduğunu tahmin ettiklerini belirttiler.

Gold Apollo yaptığı açıklamada marka kullanma hakkının Budapeşte merkezli BAC Consulting KFT'de olduğunu ve Lübnan'daki patlamalarda kullanılan çağrı cihazlarının bu şirket tarafından üretildiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, haberlerde bahsedilen AR-924 modelinin BAC tarafından üretilip satıldığı da ifade edildi.

HİZBULLAH'DAN MİSİLLEME YEMİNİ

İran tarafından desteklenen Hizbullah, patlamalarla ilgili yorum yapmayı reddederken İsrail'e karşı misilleme sözü verdi.

Hizbullah açıklamasında, "Direniş her gün olduğu gibi bugün de Gazze'yi, Gazze halkını ve direnişini desteklemek için operasyonlarına devam edecek ve bu operasyonların dışında, suçlu düşman (İsrail) dün gerçekleşen katliama karşılık olarak sert bir ceza beklemeli" dedi.

Hizbullah bugün misilleme olarak İsrail'in kışlalarına saldırdı.

Sonraki Haber