İsrail, Hamas'ın gizemli liderinin yeni fotoğrafını yayınladı

İsrail basını, İzzeddin el Kassam Tugayları'nın 'Misafir' lakaplı lideri Muhammed Deif'e ait olduğu ileri sürülen görüntüleri yayınladı. İsrail, yedi suikast girişiminden kurtulan Deif'in saldırılar nedeniyle bir gözünü kaybettiğini iddia ediyordu.

Son Güncelleme:

 Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırının 'mimarı' olarak anılan ve İsrail'in tekerlekli sandalyede yaşadığını ileri sürdüğü İzzeddin el Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif'in yeni görüntüleri ortaya çıktı.

 İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun yayınladığı görüntülerin Deif'e ait olduğu iddia edildi ancak fotoğrafların tarihine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Yayınlanan fotoğrafta, bir elinde 20 dolarlık banknot diğer elinde ise plastik bardak tuttuğu görülen Deif'in yanında yardımcısı da yer alıyor. 

Fotoğrafta, Muhammed Deif olduğu ileri sürülen kişinin bir gözünün kapalı olduğu görüldü. İsrail, yedi suikast girişiminden kurtulan Deif'in saldırılar nedeniyle bir gözünü kaybettiğini iddia ediyordu.

Yediot Ahronot gazetesi ise, fotoğrafın 2018 yılında çekilmiş olabileceğini belirtti. 

Öte yandan Maariv isimli medya kuruluşu da İsrail ordusunun Deif'in hiçbir desteğe ihtiyaç olmadan sadece hafifçe topallayarak yürüdüğüne dair kanıtların bulunduğunu iddia etti.

7 SUİKAST GİRİŞİMİNDEN KURTULDU

Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği saldırının mimarı olduğu tahmin edilen Deif'in hayatı boyunca en az 7 suikast girişiminden kurtulduğu belirtildi. 2014 yılında kendisine düzenlenen suikast girişiminden son anda kurtulan Deif'in o saldırıda eşi, henüz bebek olan oğlu ve 3 yaşındaki kızı yaşamını yitirmişti. Deif'in 2021, 2001, 2002, 2003 ve 2006'da da suikast girişimlerine uğradığını aktaran İsrail medyası Deif'in 2006'da bacaklarını kaybettiğini öne sürdü.

Kanal 12'nin haberinde, Deif'in bir bacağının olmadığı ve protez kullandığı öne sürüldü. 

Sonraki Haber