İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Orta Doğu'da her noktayı vurabiliriz

Son dakika haberine göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, İran'ın saldırısına karşılık verileceğini ve Orta Doğu'da her noktayı vurabilme kabiliyetleri olduğunu belirtti. Netanyahu ise yaptığı açıklamada "İran'ın bizi yok etmeye çalışan şer eksenine karşı çetin bir savaşın ortasındayız" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... 

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın saldırısına karşılık verileceğini ve Orta Doğu'da her noktayı vurabilme kabiliyetleri olduğunu belirtti. 

Orta Doğu'da gerilim her geçen dakika tırmanıyor. İsrail, Lübnan ve Gazze'ye aralıksız saldırılarını sürdürürken dün akşam saatlerinde İran'dan İsrail'e 200 balistik füze fırlatıldı. Saldırının ardından teyakkuza geçen İsrail'den açıklamalar peş peşe geldi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran saldırısına karşılık verileceğini ve Orta Doğu'nun her yerine saldırma kabiliyetleri olduğunu çok yakında herkesin anlayacağını söyledi. 

NETANYAHU: ÇETİN BİR SAVAŞIN ORTASINDAYIZ

İsrail Başbakanı Netanyahu ise "İran'ın bizi yok etmeye çalışan şer eksenine karşı çetin bir savaşın ortasındayız. Rehineleri geri getireceğiz. Kuzeyde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine dönmesini sağlayacağız. İsrail'in sonsuzluğunu garanti altına alacağız" dedi. 

BÜYÜKELÇİ DANON: SALDIRILARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Danny Danon, İran'ın füze saldırılarına karşı "sessiz kalmayacaklarını" söyledi.

Danon, BM Genel Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, dün İran'ın İsrail topraklarına gerçekleştirdiği füze saldırısını gazetecilere değerlendirdi.

İran'ın, eski Hamas lideri İsmail Heniyye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine karşılık yaptığını belirttiği misillemenin "savunma amaçlı olmadığını" belirten Danon, "Bu, sivil nüfusa yönelik hesaplanmış bir saldırıydı." dedi.

İsrail Büyükelçisi, "İsrail, böyle bir saldırganlık karşısında sessiz kalmayacak. İsrail, karşılık verecek. Cevabımız belirleyici olacak ve evet, acı verici olacak." ifadesini kullandı.

Danny Danon, İsrail'in vereceği karşılığın, "İran'ın aksine uluslararası hukuka tam olarak uygun olacağını" iddia etti.

İran'ın, İsrail'e karşı düzenlediği saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi'ne mektup gönderme "cüretinde" bulunduğunu söyleyen Danon, bunu "küstahlık" olarak değerlendirdi.

İran, söz konusu saldırıların ardından BM Güvenlik Konseyi'ne bir mektup göndererek, İsrail'e yönelik füze saldırısının "BM Şartı'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca" gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Sonraki Haber