İsrail gazetesi önceden desteklediği Netanyahu'yu bu kez istifaya davet etti

Netanyahu yanlısı İsrail gazetesi İsrael Hayom, Başbakan Netanyahu'yu istifaya davet etti.

Son Güncelleme:

İsrail'de yayın yayan İsrael Hayom gazetesi, yanlısı olduğu Netanyahu'nun etrafındakileri suçlamayı bırakıp sorumluluk alması gerektiğini ve istifasını sunmasını talep etti.

Netanyahu yanlısı olmasıyla bilinen İsrail Hayom gazetesi, İsrail Başbakanı'nı istifaya davet eden bir çağrı yayınladı.

Gazete Netanyahu'nun savaşı kazanıp sonrasında da istifa etmesi gerektiğini yazdı.

Sırf Netanyahu'nun siyasi emelleri için kurulan gazetenin bu çağrısı ülkede büyük ses getirdi.

Gazetenin haber departmanı başkanı Uri Dagon, Binyamin Netanyahu'nun 'savaş' devam e derken siyasi çekişme peşinde koşmasını ve hükümetinin kışkırtıcı söylemlerini kınayarak 'savaş' biter bitmez istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

GAZETEYİ AMERİKALI MİLYARDER ADELSON KURMUŞTU

2007 yılında ABD'li milyarder Sheldon Adelson tarafından kurulan gazete uzun süre Netanyahu ve Likud Partisi'nin sözcüsü gibi hizmet ediyordu. Gazetenin bu yanlılığı dillere destan olmuştu.

Adelson'un ölümünün ardından gazete yayın politikasını değiştirmeye başlamış ve Netanyahu'ya karşı desteğini kademeli olarak azaltmaya başlamıştı.

Dagon, "Savaş zamanı hüküm vermek için doğru zaman değildir ancak iki gün önce devenin belini kıran bir şey oldu. Hepimiz öfkemizin ve tartışmaların üstesinden gelirken Netanyahu'nun hala siyasi tartışmalarla meşgul olduğunu gördük" diye konuştu.

Netanyahu geçen pazar günü Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırının, kendisine karşı oluşturulduğuna inandığı demokrasi yanlısı hareketle bağlantılı olabileceğini öne sürmüştü.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber