İsrail Dışişleri Bakanı Katz, şimdi de Norveç'e nefret saçtı! Norveç uyardı: Sonuçları olacaktır

İsrail, Norveçli 8 diplomatın akreditasyonunu iptal etti. Bu kararın ardından iki ülke arasında gerginlik arttı.

Son Güncelleme:

Geçtiğimiz mayıs ayında İspanya, İrlanda ve Norveç, Filistin devletini tanıdı. İsrail bu kararı "Hamas'a bir ödül" olarak nitelendirip bu ülkelerle dalga geçen videolar paylaştı ve üç ülkeyi de tehdit etti.

Aylar geçti, tartışmalar soğudu. Ancak İsrail bunu unutmadı. İsrail'in Dışişleri Bakanı Israel Katz, 8 Norveçli diplomatın Filistin Ulusal Otoritesi nezdindeki akreditasyonunu ve diplomatik statülerini iptal edeceğini açıkladı.

Katz, üç ay içinde bu diplomatların ülkeyi terk etmesini istedi ve "Bize saldıranlar bedelini ödeyecek" diye sosyal medyadan yazdı.

Norveç'in Tel Aviv Büyükelçisi Per Egil Selvaap diplomatik notayı dün aldı. İsrail'in yeniden bu olayı hatırlamasında ana sebep Norveç'in İsrail'e karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya taraf olma talebinde bulunması.

Katz, Norveç'e karşı nefret kusarken bu ülkenin Filistin sorununun çözümünün dışında tutulacağını da belirtti.

İsrail'in bu kararıyla Norveç'in İsrail'de diplomatik temsili sona ermiş oldu.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide bu kararı aşırı bir eylem olarak niteledi. Norveç, İsrail'in bu kararının sonuçları olacağını da belirtti.

Norveç, 1993'te İsrail ile Filistin arasında imzalanan anlaşmanın imzalandığı ülkeydi ve barış görüşmeleri için bir mekanizma kurmuştu.

Sonraki Haber