İsrail: 200 bin Gazzeli koridorları kullanarak tahliye oldu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 5 Kasım’dan itibaren 200 bin Gazzelinin IDF’in açtığı tahliye koridorlarını kullanarak güneye gittiğini açıkladı.

Son Güncelleme:

ABD Ulusal Güvenlik İletişim Koordinatörü John Kirby, 10 Kasım’da açıklama yaparak İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki saldırılara günlük 4 saatlik ara vereceğini ve buradaki Gazzelilerin güneye taşınmasını sağlayacak iki tahliye koridorunun günlük açılacağını duyurmuştu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dünkü açıklamasında “5 Kasım'dan bu yana 200.000'den fazla Gazzeli, IDF'nin tahliye koridorları üzerinden güneye taşındı. IDF, Gazzeli sivilleri güvenlikleri için geçici olarak güneye taşınmaya teşvik etmeye devam ediyor” denildi.

IDF, günlük olarak açıklama yaparak tahliye koridorlarının ne kadar süre açık kalacağına dair duyuru yapıyor ve saldırılara ara vereceğini belirtiyor.

İSRAİLİN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'e kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 46'sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365’i asker 1200'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240’ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630’unu çocuklar ve 3 bin 130’unu kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 193 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

Kaynak: AA

Sonraki Haber