İspanyol hayvan severler Türkiye Büyükelçiliği önünde 'başıboş hayvan' yasasını protesto edecek

İspanya'da PACMA (Hayvan Partisi) ve Madrid Animal Save'in organizasyonuyla Madrid'deki Türkiye Büyükçeliği önünde bir protesto gösterisi yapılacak.

Son Güncelleme:

9 Ağustos'ta gerçekleştirilecek gösteri için yapılan çağrıda Türkiye'de onaylanan başıboş köpeklerle ilgili yasa protesto edilecek.

İspanyol hayvan severler yasanın 'köpeklerin varlığını ortadan kalmayı' amaçladığını savunuyor.

275 lehte, 224 aleyhte oyla kabul edilen yasada köpeklerin 30 gün içinde katledilmesi önerilmiyor. Ancak hayvan severler, köpeklerin barınaklara hapsedilmesini de eleştiriyor.

Hayvan severler yasada "saldırgan, sahiplenilemez, hasta ya da kuduza yakalanmaya yatkın köpeklere" ötanazi yapılmasına izin verildiğini belirterek bunun bir katliamla sonuçlanacağı uyarısında ulunuyor.

PACMA'nın Madrid'deki bölge koordinatörü Asuncion Esteve, köpek ve kedilerin Türk kentsel peyzajının ve günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğunu, Türkiye'nin kedi ve köpeklerin uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasıyla tanınan bir ülke olduğunu belirterek daha önceki 'kısırlaştırma ve aşılanma şartıyla köpeklerin özgürce yaşaması'na olanak veren önceki düzenlemenin etkili bir şekilde uygulanmadığını savunuyor.

PACMA, ötanaziyle sonuçlanabilecek bu eylem yerine köpeklerin en az yüzde 70'inin kısırlaştırılıp aşılanması stratejisine devam edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Bu eylemlerin Madrid'den sonra başka şehirlerde de yapılması planlanıyor.

Sonraki Haber