İspanya ve İran'da son 24 saatte 284 ölüm!

İspanya'da koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 149 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 491'e yükseldi. İran'da ise 135 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 988'e yükseldi

Son Güncelleme:

İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkede 11bin 178yeni tip koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı, toplam can kaybı ise 491'e yükseldi. 

Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Quim Torra'ya yeni tip koronavirüs teşhisi konulduğu aktarıldı. İspanya'da Bask ve Galisya özerk yönetimlerinde 5 Nisan'da yapılması planlanan erken yerel parlamento seçimleri de ertelendi.

İran'da ise 135 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 988'e ulaştı. 

 İran, koronavirüs salgını nedeniyle siyasi mahkumlar dahil yaklaşık 85,000 mahkumu geçici olarak serbest bıraktığını duyurmuştu. 

Yargı sözcüsü Gholamhossein Esmaili, yaptığı açıklamada "Serbest bırakılan mahkumların yüzde 50 kadarı güvenliği ilgilendiren tutuklulardan oluşuyor. Aynı zamanda, hapishanelerde salgına karşı önleyici tedbirleri de aldık" diye belirtti. 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportörü 10 Mart'ta yaptığı açıklamada Tahran yönetiminden siyasi tutukluları geçici olarak serbest bırakmasını talep etmişti. 

İran'da şu ana kadar toplam 16 bin 169  kişi koronavirüse yakalandı, 988 kişinin virüsten hayatını kaybetti.


Sonraki Haber