İspanya'da sıcaklık rekoru kırılıyor

Aşırı sıcaklar, küresel çapta orman yangınlarını tetikledi. Dünyanın dört bir yanında çıkan yangınlar, binlerce hektar alanın kül olmasına neden oldu. İspanya, İtalya, Bolivya... Dünyanın dört bir yanında orman yangını kabusu yaşanıyor.

Son Güncelleme:

İspanya'da yaz mevsiminin üçüncü sıcak hava dalgasının etkisiyle ülkede sıcaklık birçok yerde 40 derecenin üzerinde. "Valverdeho" bölgesinde çıkan orman yangınında 1500 hektar alan kül oldu.

Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. İtalya'nın başkenti Roma'da da yangın paniği yaşanıyor. Adalet Divanı ve devlet televizyonu RAI'nin genel merkezi yakınlarındaki tepede yangın çıktı.

Gökyüzünü duman sardı. Bölgede yaşayanlar, dumandan etkilenmemek için maske takıyor. Bazı binalar tahliye edildi. Alevlere hem karadan hem de havadan müdahale ediliyor. Kuzey Makedonya, alevlerle boğuşan bir diğer ülke. Çok sayıda noktada çıkan yangınlara itfaiye müdahale ediyor.

Latin Amerika ülkesi Bolivya'da tehlike çanları çalıyor. Bazı bölgelerde yangınlar 20 günü aşkın süredir devam ediyor. Ekipman yetersizliği nedeniyle alevlere süpürgeyle müdahale ediliyor. Santa Cruz bölgesinde acil durum ilan edildi. Durum 30 Aralık'a kadar devam edecek. Şu ana kadar 9 kişi kundaklama şüphesiyle gözaltına alındı.

Beyrut'un güneyinde bir patlama daha İngiliz istihbaratından Rusya suçlaması Lübnan'daki Türkler yaşadıklarını anlattı NASA, uzaydan çekilen görüntüyle uyardı: "Milton'un yolunun üstündeyseniz hemen ayrılın..." Milton Kasırgası hakkında veri toplamak için uçuş gerçekleştirdi   Haber Global ekibi görüntüledi: İsrail İHA'ları Beyrut semalarında