İspanya'da "La tomatina" festivali

İspanya'da 1945'ten bu yana her ağustos ayının son çarşambası "La tomatina" festivali düzenleniyor. Festivale katılan binlerce kişi, 120 bin ton domatesi birbirine atıp sokakları kırmızıya bürüyor.

Son Güncelleme:

Bir kamyon sokağa girdi, domates savaşı başladı. Görüntüler İspanya'nın Buñol kasabasından. Her yıl olduğu gibi katılımcıların coşkusu büyüktü. Kamyonlarla 120 bin ton domates taşındı...

Yaklaşık 20 bin katılımcı o domatesleri birbirlerine fırlattı. Ortaya savaş alanı gibi bir manzara çıktı.

Hem caddeler hem de katılımcılar kırmızıya boyandı. "La Tomatina" festivalinin nasıl başladığı kesin olarak bilinmiyor. Rivayete göre, 1945'te husumetli komşuların birbirlerine tezgahtaki meyve ve sebzeleri atması, bu sıra dışı etkinliğin başlangıcını oluşturdu.

Sıra dışı festival, tepkilere ve israf tartışmalarına yol açıyor. Yetkililere ve yerel halka göre israf söz konusu değil; çünkü festivalde çürümüş ya da çürümeye yüz tutmuş domatesler kullanılıyor.

New Jersey'de Cadılar Bayramı'na özel etkinlik Hindistan'da yolcu treni yük trenine çarptı: 19 yaralı Mısır'da korkunç kaza! İki vagon suya gömüldü Milton Kasırgası nedeniyle evlerinde mahsur kalan aile böyle kurtarıldı 81 yaşında manken oldu Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Han Kang'ın kitapları yok satıyor