İspanya mahkemesinden toplu tecavüze skandal karar!

İspanya'nın Barcelona kentinde görülen bir davada, 14 yaşındaki bir kıza toplu tecavüzle suçlanan beş kişiyi mahkeme skandal bir karara imza atarak suçsuz buldu ve sanıklar daha düşük bir cezayı öngören 'cinsel istismar' suçundan hüküm giydi.

Son Güncelleme:

2016 yılında 14 yaşındaki kıza terk edilmiş bir fabrika binasında içki içirerek sarhoş edip kızla cinsel ilişkiye girdiler.

Sanıklardan Bryan Andres M'nin diğer sanıklara "Senin sıran… Herkese 15 dakika. Kimse bu süreyi aşmayacak" dediği belirtildi. Sanıkların tümü suçlamaları reddetse de kızın iç çamaşırında tüm sanıkların DNA örneklerine rastlandı. 

Duruşmalar sırasında savcılar, sanıkların uyuşturucu ve alkolün etkisi altındaki 14 yaşındaki kızla sırayla cinsel ilişkiye girdiklerini anlattı. 

Mahkeme heyeti, kız çocuğunun olay esnasında ne olduğunun farkında olmadığı kanısına vardı ve "Sanıklarla cinsel ilişkiye rıza gösterip göstermeme kabiliyeti yoktu" dedi ve sanıkların herhangi bir şekilde şiddete başvurmadıkları, bu nedenle de 'tecavüz' olarak sınıflandırılamayacağı vurgulandı. Toplu tecavüze uğrayan kıza 12.000 euro maddi tazminat ödenmesine hükmedildi. 

İspanyol yasalarına göre, bir olayın 'tecavüz' ya da 'cinsel saldırı' olarak tanımlanabilmesi için fiziksel şiddet uygulandığının kanıtlanması gerekiyor. 

Sanıklara 10 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Sanıklar tecavüzden hüküm giyselerdi, 20 yıla varan hapis cezalarına çarptırılacaklardı. 

İspanya'daki kadın hakları örgütleri, mahkemenin kararını öfkeyle karşıladı ve protesto etti. 

Sonraki Haber