İspanya'da 64 gün sonra sağlık görevlilerine son alkış

Koronavirüsten en fazla etkilenen üçüncü ülke olan İspanya'da halk, Pazar günü son kez balkonlardan sağlık görevlilerini alkışlayacak

Son Güncelleme:

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgınında İspanya, ABD ve Rusya'nın ardından en fazla korona virüs vakasının görüldüğü 3'üncü ülke oldu. Koronavirüs ile mücadelede en önde savaşan sağlık görevlilerine destek için ilk kez 14 Mart'ta balkon ve pencerelerinden görevlileri alkışlamaya başlayan halk, son kez balkonlara çıkacak. 

Koronavirüs mücadelesinde hayat kurtaran sağlık görevlilerine alkışlarla teşekkür eden halk, 64 gece süren çabasını Pazar akşamı sonlandıracak. İspanyollar, sağlık görevlilerini son kez dakikalarca alkışlayarak sağlık görevlilerine teşekkür edecek. Halk, İspanya hükümetinin 14 yaşından büyüklerin sokağa çıkmasına izin vermesinin ardından sağlık görevlilerinin isteği üzerine her gün gerçekleştirdikleri alkışlamayı sona erdirme kararı aldı. 


Sağlık çalışanları için 64 gün önce başlatılan uygulamanın günden güne sönmesini istemediklerini ifade eden İspanyol Gazeteci Carme Chaparro, "Değerli bir son istiyoruz ve alkışların her gün biraz biraz son bulmasını istemiyoruz. Bu Pazar günü, salgınla mücadele ederek bizi koruyan sağlık çalışanları ve sağlık görevlilerine balkonlarımızdan en iyi ve en uzun saygımızı göstereceğiz" dedi. Ülke genelinde 50 binden fazla sağlık görevlisine de koronavirüs bulaştı.

İspanya'da son 24 saatte korona virüs nedeniyle 59 kişinin daha hayatını kaybederken, 2 aydan bu yana en düşük can kaybı yaşandı. Ülkede virüsten ölenlerin sayısının 27 bin 709'a ulaştığı bildirildi. Ülke genelinde bin 469 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının ise 278 bin 188'e çıktığı belirtildi.

Sonraki Haber