İslam karşıtı Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard öldü

İslam karşıtlığı ile bilinen Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard hayatını kaybetti. Danimarka basınında çıkan haberlere göre, Westergaard uzun süredir hastaydı. Hollandalı ırkçı politikacı Geert Wilders da Westergaard'ın ölümü üzerinden yine İslam düşmanlığı yaptı.

Son Güncelleme:

İslam karşıtlığıyla bilinen Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard'ın öldüğü bildirildi. Danimarka basınına göre, uzun süredir hasta olan Westergaard, 86 yaşında öldü.

2005'te Danimarka’nın Jyllands-Posten gazetesinde İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürler çizen Westergaard, çok sert tepkiler almıştı.

Westergaard, 2015'te de Paris'teki Charlie Hebdo katliamı sonrası hakaret içerikli yeni bir karikatür çizerek, milyonlarca Müslümanı rencide etmişti.

Yıllardır tehdit edilen ve polis koruması altında yaşayan Kurt Westergaard, evli ve 5 çocuk sahibiydi.

Irkçı politikacı Geert Wilders'ın paylaşımına tepki yağdı

Hollandalı ırkçı ve İslam düşmanı politikacı Geert Wilders, Danimarkalı karikatüristin ölümünün ardından bir tweet atarak, "Kurt Westergaard öldü. O bir kahramandı. Hepimiz için bir örnekti. Huzur içinde uyu. Çizdiği Hz. Muhammed'in en ünlü karikatürlerini retweet ederek onu onurlandırın" yazdı. Wilders'ın bu paylaşımına tepki yağdı. 

Kaynak: AA

Sonraki Haber