Koronavirüs çocukları da vurdu

İran'ın Meşhed kentinde yeni doğan bir bebekte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Belçika'da 12 yaşında bir kız çocuğu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Avustralya'da ise 4 bebekte daha koronavirüs tespit edildi

Son Güncelleme:

Mehr Haber Ajansı'na göre, Meşhed Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmed Şah Ferhat, "Kovid-19 taşıdığı şüphesi bulunan bir annenin dünyaya getirdiği bebeğe test yapıldı. Sonuç pozitif çıktı." dedi.

İmam Rıza Hastanesi'nde tedavi altında tutulan bebeğin 900 gram olarak doğduğunu aktaran Ferhat, "Bebek, dünyaya geldikten sonra ilk 24 saat içinde solunum güçlüğü yaşadı. Şu an destek ünitesi olmadan nefes alabiliyor." ifadelerini kullandı. 

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı. 

İran'da, son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 141 kişi artarak, 2 bin 898'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonunda canlı yayımlanan açıklamasında, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 141 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Böylece Kovid-19 kaynaklı can kaybının 2 bin 898'e çıktığını aktaran Cihanpur, vaka sayısının da 3 bin 111 artarak, 44 bin 606'ya ulaştığını bildirdi. 

Cihanpur ayrıca hastanelerde tedavi gören hastalardan 3 bin 703'ünün durumunun kritik olduğu bilgisini verdi.

BELÇİKA'DA 12 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünden (Sciensano) Virolog Prof. Dr. Steven Van Gucht, Kovid-19'a ilişkin düzenlenen günlük basın toplantısında, ülkede 12 yaşında bir kızın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

"3 gün süren ateşlenmenin ardından aniden fenalaştı." diyen Van Gucht, "Bu durum, bizi gerek ebeveyn gerek insan olarak gerçekten etkiledi. Bu olay, bize tüm yaş gruplarının komplikasyon geliştirebileceğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Söz konusu durumu "son derece istisnai" olarak nitelendiren Van Gucht, "Neden bazen bir şeylerin yanlış gittiğini bilmiyoruz." dedi. 

Daha önce Fransa 'da 16, Portekiz'de 14 yaşındaki iki hasta, salgın dolayısıyla yaşamını yitirmişti. 

Son 24 saatte 876 yeni hastanın teşhis edilmesiyle ülke genelinde Kovid-19 vaka sayısı 12 bin 775’e yükseldi, 192 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı da 705 oldu. 485 kişinin hastaneye kaldırılmasıyla hastanedeki Kovid-19’lu hasta sayısı 4 bin 920’ye yükseldi. Yoğun bakımda bulunan kişi sayısı da 1021 oldu. 

Öte yandan yerel medyadaki haberde, Belçika'da Flaman hükümetinin hastanelere dağıttığı 100 bin maskenin tıbbi kullanıma uygun olmadığı bildirildi. Kovid-19'dan korunmak için dağıtılan maskelerin sanayi kullanımına uygun olduğu kaydedildi.

AVUSTRALYA'DA 4 BEBEKTE DAHA GÖRÜLDÜ

Avustralya’nın Victoria eyaletinde korona virüs (Covid-19) bebeklere sıçradı. 4 bebekte koronavirüs tespit edilmesinin ardından, eyaletteki koronavirüs bebek vakaları 5’e yükseldi. Victoria Eyaleti Sağlık Bakanı Jennt Mikakos, bebeklere evlerinde karantina altındayken virüs bulaştığını belirterek olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Mikakos, eyaletteki koronavirüs vakalarının da bine yaklaştığını ifade etti.

Son 24 saatte 97 kişide daha virüs tespit edilmesinin ardından toplam vaka sayısının 4 bin 557’ye yükseldiği Avustralya’da, virüs kaynaklı can kaybı sayısı ise 19’a yükseldi. Bir vatandaşın daha kaybetmesiyle ikinci ölümün gerçekleştiği Tazmanya eyaletinde ise yeni ev karantinası kurallarının uygulanmaya başladığı bildirildi.

Avustralya hükümeti, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yeni kuralların hayata geçirildiğini açıkladı. Karantina uygulamasının devam ettiği ülkede, 2 kişiden fazla kişinin 1 buçuk metreden daha yakın mesafede durması da yasaklandı. Ülkede çocuk parkları, ve açık-kapalı spor alanları da kapatılırken, 70 yaşın üzerindeki vatandaşların günde bir kez yürüyüş için evde çıkmaları dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.

Koronavirüs nedeniyle maske, eldiven ve genel temizlik malzemelerin temininde sıkıntı çeken Avustralya’da tekstil üreticilerinin 150 milyon maske ürettiği öğrenildi. Güney Avustralya’da üretilen maskelerin ülke geneline dağıtılacağı belirtilirken, dağıtımda önceliğin gıda sektöründe hizmet veren çalışanlar olduğu bildirildi.

Sonraki Haber