İran'da bir düğüne katılan 40 kişide koronavirüs tespit edildi

İran'da bir düğün törenine katılan davetlilerden 40 kişide koronavirüs tespit edildiği bildirildi.

Son Güncelleme:

İran'ın güneybatısında yer alan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Ardel şehrinde düzenlenen bir düğün merasimine katılan 40 davetlinin korona virüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

İran'ın Çaharmahal-Bahtiyari eyaletindeki Erdel İlçesi Kaymakamı Mahmud Kiyani, İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) yaptığı açıklamada, ilçede düzenlenen bir düğün törenine katılan 118 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığını ve 40'ının test sonucunun pozitif çıktığını belirtti. Kiyani, şehirde koronavirüs artışının nedeninin toplu törenler ve toplantılar olduğunu vurgulayarak, "Şu ana kadar düğün törenlerine katılan 118 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Ne yazık ki, 40 kişinin testi pozitif sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınının henüz sona ermediğini ve özellikle törenlerde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığından dolayı virüsün hızla yayıldığını belirten Kiyani, insanların herhangi bir toplantı, cenaze ve düğün merasimleri yapmaktan kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

Kiyani, düğün ve taziye merasimlerinin ilçede vaka sayısını arttırdığını ve bundan sonra bu gibi toplu etkinlik düzenleyenler hakkınca yasal işlem yapılacağını ifade etti.

Sonraki Haber