İran bağlantılı grup ABD'nin 2020 başkanlık kampanyasını hacklemeye çalıştı

Microsotf, ABD'nin 2020 başkan adaylarından birinin kampanyasının, İran bağlantılı bir hacker grubu tarafından hedef alındığını öne sürdü. Adayın kim olduğu açıklanmazken hacker grubunun 2700 ayrı saldırı girişiminde bulunduğu iddia edildi

Son Güncelleme:

ABD'li teknoloji devi Microsoft, İran ve 2020 ABD başkanlık seçimlerine yönelik oldukça ilginç bir iddia ortaya attı. Teknoloji devi, İran bağlantılı bir hacker grubunun 2020'de ABD başkanlığına adaylığını koyacak bir ismi hedef alarak 2700 ayrı saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Microsoft, adayın kim olduğu konusunda herhangi bir bilgi vermezken, e-mail hesapları hedef alınan isimlerin başkanlık kampanyasından yer alan isimler, bazı gazeteciler, eski ve halen görevdeki hükümet görevlileri ve ülke dışında yaşayan bazı İranlılar olduğunu belirtti.

Microsoft'un Phosphorous adını verdiği, aynı zamanda APT35 olarak bilinen, hacker grubunun  sadece 4 elektronik posta adresini deşifre edebildiğini açıklarken, Microsoft'un Başkan Yardımcısı Tom Burt, deşifre edilen hesapların hiçbirinin başkanlık kampanyasıyla veya eski ya da halen görevde olan hükümet yetkililerine ait olmadığını söyledi.

Saldırının bu yılın Ağustos-Eylül ayları arasında gerçekleştiğini açıklayan Burt, hacker grubunun özetle Microsoft hesabıyla ilişkilendirilmiş ikinci elektronik posta adreslerini hedef aldığına dikkat çekti.

Burt, bu saldırılardan küçük bir bölümünün ise kullanıcıların cep telefonlarını da hedeflediğinin altını çizdi.

Sonraki Haber