Kaynar kazana düşen şef hayatını kaybetti

Irak'ın Zakho şehrinde Issa Ismai adlı genç, düğün yemeği hazırlanmasına yardım ederken, iddialara göre kaynayan dev çorba kazanına düştü. Vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle kurtarılamayan Issa hayatını kaybetti

Son Güncelleme:

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Iraklı bir şef olan 25 yaşındaki Issa Ismail, 15 Haziran'da Irak'ın Zakho şehrinde düzenlenecek bir düğün töreni için düğün salonunda yemek hazırlıyordu. Üç çocuk babası genç adamın iddialara göre salonun zemininde tavuk çorbası yapılan dev kazana düştüğü, vücudunda ciddi yanıklar meydana geldiği belirtildi.

Sağlık görevlileri hemen müdahale etmesine karşın, aşçının 21 Haziran'da vücudunun yaklaşık olarak yüzde 70'inde üçüncü derece yanık oluşması sebebiyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şefin trajik ölümü Irak medyasında şok etkisi yaratırken, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Çok sayıda kişi, ülkedeki restoran ve mutfaklardaki yetersiz güvenlik standartlarını eleştiri yağmuruna tuttu. 

Gulf News haber ajansı, çorba kazanının yetişkin bir erkeğin içine düşebileceği kadar büyük olduğunu ve kazanın meydana geldiği yerin zeminine koyulduğunu belirtti. 

Genç şefin akrabası Zervan Hüsni, Issa Ismail'in 8 yıldır şef olarak çalıştığını söyleyerek, "Düğünlerde, cenaze merasimi gibi çeşitli törenlerde yemek yapıyordu ve iki yıldır da iki farklı salonda günde 25 bin dinar (yaklaşık 17 dolar) için çalışıyordu" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber