Irak Başbakanı: ABD ordusundan Irak'tan çekileceklerine dair mektup aldık

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, ABD ordusunun Irak'tan çekileceklerine dair mektup aldıklarını söyledi.

Son Güncelleme:

Abdulmehdi, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Dün akşam saat 20.00 sularında ABD'den Irak'tan çekilmeleri için resmi mektup teslim aldık. Ancak daha sonra bu mektubun yanlışlıkla gönderildiği ifade edildi. Halihazırdaki krizden çıkış ve istikrara kavuşmanın en önemli adımı yabancı (ABD'li) güçlerin Irak'tan çekilmesi olacak." dedi.

Irak Meclisinin ABD'li ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması için aldığı kararı "doğru karar ve seçenek" olarak nitelendiren Abdulmehdi, şunları kaydetti:

"Iraklılar, sürekli yabancı güçlerle yaşamak istemiyor. 2011-2014 yılları yabancı güçlerin olmadığı yıllardı. Onların çekilmesi ülkemizdeki çatışmaları da engeller. DEAŞ da artık çok zayıf durumda. Ülkeden doğan güçler de (Haşdi Şabi) güçlü konumunda bulunuyor."

ABD SAVUNMA BAKANI ESPER'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

ABD SAVUNMA BAKANI ESPER: ÇEKİLME PLANI YOK

ABD Savunma Bakanı Esper, Irak'tan çekileceklerine dair sosyal medyadaki mektubu yalanlayarak, "Irak'tan çekilmiyoruz; çekilme planımız da yok." dedi.

IRAK MECLİSİ KARAR ALMIŞTI

Dün Irak Meclisi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin, Bağdat’ta suikasta kurban gitmesinin ardından ilk oturumunu gerçekleştirmişti.

Oturumda, ABD askeri güçlerinin ülkeden çıkarılmasını isteyen yasa tasarısı, Meclis tarafından kabul edilmişti.

ABD IRAK'TAN ÇEKİLİYOR MU? PENTAGON'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sonraki Haber