İngiltere'nin 22 çocuklu ailesi uzaktan eğitim krizi yaşıyor

İngiltere'de yeni tip koronavirüs nedeniyle can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ederken, mutasyonlu virüsle de mücadele etmek zorunda kalınan ülkede yasaklar da vatandaşları zorluyor. 22 çocuklu aile, karantina nedeniyle uzaktan eğitim sorunu yaşıyor

Son Güncelleme:

İngiltere'nin 22 çocuklu en kalabalık ailesi, karantina nedeniyle uzaktan eğitim krizi yaşıyor. 22 çocuk annesi 45 yaşındaki Sue Radford, koronavirüs salgınına karşı uygulanan ulusal karantina nedeniyle çocuklarının uzaktan eğitim almakta zorlandığını anlatarak evde eğitimin "Daha kötüye gidemeyeceğini" söyledi.

İngiltere'nin Lanchasire bölgesinde yaşayan Radford ailesi, çocuklarının eğitiminin kriz haline geldiğini ifade ederek, evde geçirdikleri sıradan bir günü YouTube kanallarında yayınladı. Evlerinin her bir köşesini çocuklarına çalışma alanı olarak sağlamaya çalışan anne Sue Radford, evde eğitim alması gereken çok fazla çocuğunun olduğunu ve bunun hiç kolay olmadığını belirterek, "Evden eğitim bittiğinde çok sevineceğim" dedi.

Çocuklarının uzaktan eğitimde aksaklık yaşamaması için uğraşan anne Radford, ortaokulda okuyan çocuklarının kendi kendilerine çalışabildiğini ancak ilkokul çağındaki çocuklar için uzaktan eğitimin daha zor olduğunu belirtti.

CAN KAYIPLARI VE VAKALARLA MÜCADELE EDİYORLAR

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 14 bin 104 vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısının 3 milyon 959 bin 784'e ulaştığı bildirildi. Ülkede son 24 saat içinde 333 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı ise 112 bin 798'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 12,2 milyon kişinin Covid-19’a karşı aşılandığını belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, Oxford-AstraZeneca’nın geliştirdiği Covid-19 aşısının Güney Afrika türüne karşı "minimum koruma" sağladığına yönelik klinik çalışmalara değinerek, "Kullandığımız aşılara çok güveniyoruz" dedi. Johnson, aşıların hepsinin ciddi hastalıklara ve ölüm tehdidine karşı yüksek derecede koruma sağladığını ve bundan hiç şüphesi olmadığını belirterek, "Varyantlar karşısında elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tıbbın koronavirüs ve tüm varyantlarına karşı üstünlük kazanacağına da giderek daha fazla güveniyoruz" dedi.

Birleşik Krallık genelinde şu ana kadar 147 kişide Covid-19’un Güney Afrika türü tespit edildi. Birleşik Krallık Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi Başkanı Profesör Anthony Harnden yaptığı açıklamada, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın geliştirdiği aşının Güney Afrika türünün neden olduğu ciddi hastalıklara karşı "yüksek ihtimal" koruma sağlayacağını ifade etti.

SEMPTOMLAR ÇOCUKLARDA DAHA UZUN SÜRÜYOR

İngiltere'de yapılan araştırma, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan çocukların yaklaşık yüzde 15'inde semptomların 5 haftadan fazla devam ettiğini gösterdi.

Mirror'ın haberine göre, Ulusal İstatistik Ofisinin yaptığı araştırmada, ülkede 16 ve altındaki yaşlardan yaklaşık 500 bin Covid-19 vakasından 74 bininde, testlerin pozitif çıkmasından itibaren 5'inci hafta sonunda semptomların hala mevcut olduğu görüldü.

"Uzun Covid-19" geçiren bu çocuklarda görülen semptomlar arasında baş ağrısı, yorgunluk, beyin sisi, kas ağrısı, havale ve felç yer aldı.

Hükümeti çocukları aşılamaya çağıran uzmanlar, İngiltere, İskoçya ve Galler'de ara tatil bitip martta çocuklar okullarına döndüğünde daha etkili önlemler alınmasını da istedi.

"AŞI YAPILMAZSA 1,5 MİLYON ÇOCUK ETKİLENEBİLİR"

Çocuk doktoru ve Dünya Sağlık Örgütü eski yöneticilerinden Anthony Costello, "Endişelenecek çok şey var" ifadesini kullanarak, çocukların yarısı aşılanmadıkça Covid-19'un hızlı yayılmaya devam edebileceği uyarısında bulundu.

Costello, "Ülkede 19 milyon çocuk var. Yarısının bile aşısız kalmalarına ve enfekte olmalarına izin verirsek bu 9,5 milyon çocuğun Covid-19'a yakalanacağı, bunların da yüzde 15'i yani yaklaşık 1,5 milyon çocuğun uzun süreli semptomlar yaşayarak ciddi şekilde etkilenmesi anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bristol Üniversitesinden Prof. Dr. Gabriel Scally de açıklamasında, hükümeti, hala gelişmekte olan beyinlerini ve bedenlerini korumak için 18 yaş altındakileri aşılamaya çağırdı.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) bünyesindeki yeni uzman kliniklerinin, Covid-19'un uzun vadede zayıflatıcı sağlık etkilerine maruz kalan çocuklara yardımcı olacağı belirtildi.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber