İngiltere'den şaşırtan iddia: Türkiye'den alınan koruyucu önlükler standartlara uymuyor

İngiliz hükümetinin Nisan ayında Türkiye'den aldığı 400 bin koruyucu önlüğün güvenlik standartlarına uygun olmadığı, bu nedenle önlüklerin kullanılamayacağı iddiaları gündeme düştü

Son Güncelleme:

Nisan ayında koronavirüsle mücadele sürecinde sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu kişisel koroyucu ekipmanı sağlamak için Türkiye'den toplam 84 tonluk bir ekipman alımı gerçekleştiren İngiliz hükümetinin önlüklerin güvenlik standardına uymadığı iddia edildi. İngiliz basını, söz konusu önlüklerin bir depoda bekletildiğini belirtirken, önlüklerin kalite kontrol kriterlerini karşılayamadığı ifade edildi.

İngiltere'deki sağlık çalışanları, kendilerine yeterli sayıda kişisel koruyucu ekipman verilmediği yönünde eleştirilerde bulunurken, İngiltere Sağlık Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan bir açıklamada, koruyucu ekipman sıkıntısının sadece İngiltere'de yaşanmadığı, dünya genelinde ülkelerin bu ekipmanları elde etmek için uğraştığını ifade edildi ve "Ulusal Sağlık Hizmetleri için hem ülke içinden hem de ülke dışından kişisel koruyucu ekipman temin edebilmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Alınan tüm ekipmanlar kalite kontrolünden geçiriliyor. Eğer standartlara uygun değilse, ekipmanın dağıtımını yapmıyoruz." denildi.

Sonraki Haber