İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan 'Aşk Her Yerde' sahnesi...

İngiltere Başbakanı yaklaşan erken seçimler için 'Aşk Her Yerde' filminin bir sahnesini yeniden canlandırarak reklam filmi çekti, film İngiltere'de ilgi gördü.

Son Güncelleme:

İngiltere'de Parlamento tarafından alınan erken seçimlere 2 gün kala Muhafazakar Parti lideri ve Başbakan Boris Johnson, 2003 yılı yapımı Aşk Her Yerde (Love Actually) filminde yer alan bir sahneyi yeniden canlandırdı.

Sahnede büyük yazı kartları kullanan Boris Johnson, "Oyununuz hiç bu kadar önemli olmamıştı. Diğer adam kazanabilir" mesajlarını iletti. Reklam filminde Başbakan Johnson'un ilettiği mesajlar arasında "Biraz şansla gelecek yıl Brexit'i halledebiliriz tabi eğer Parlamento tekrar engel olmazsa" yazıyor. 

JOHNSON SALDALYESİNİ MÜSLÜMAN RAKİBE KAYBEDEBİLİR 

Başkan Johnson'ın son seçimde yaklaşık 5 bin oy farkla kazandığı seçim bölgesi Uxbridge'de bu seçimdeki rakibi Ali Milani adlı İşçi Partili Müslüman bir aday oldu. Johnson kampanya süresince seçim bölgesine uğramazken, rakibinin bölgedeki seçmeni kapı kapı dolaşarak ikna için sarf ettiği gayret bazı analizcileri bir sürpriz sonuç doğabileceğini düşünmeye sevk etti.

Johnson 2017 erken genel seçiminde partisinin oyunu yüzde 0,6 artırarak 23,716 oy alırken, İşçi Partisi oylarını yüzde 13,6 artırarak 18,682 oya ulaşmıştı. İşçi Partisinin benzer bir performans sağlaması durumunda, Johnson'ın milletvekilliğini kaybetmesi gündeme gelebilir. 

İngiltere tarihinde görevdeki hiçbir başbakan seçimde milletvekilliğini kaybetmedi. Ancak Johnson seçim bölgesinde yüzde 10 ile seçimi en az farkla kazanmış başbakan unvanını taşıyor. 

İngiltere'de uygulanan dar bölge, çoğunluk seçim sistemi
ne göre, ülkedeki 650 seçim bölgesinin her birinde en çok oyu alan aday parlamentoya seçiliyor. 

Teorik olarak, bir parti her seçim bölgesinde ikinci gelerek ülke genelinde çok yüksek oy alsa bile parlamentoya milletvekili sokamayabiliyor.

Sonraki Haber