İlham Aliyev Laçın'a gitti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan toprağı Laçın kentine gitti. Aliyev, Ermenistan'ın barış anlaşması imzalamaya yanaşmadığını ve verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Son Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 30 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçın kentinde çalışmaları yerinde inceledi ve göndere Azerbaycan Bayrağı çekti. Aliyev yaptığı konuşmada Ermenistan'ın verdiği sözleri tutmadığını ve barış anlaşması imzalamamak için direndiğini dile getirdi.

Aliyev, Ermeni güçlerinin Karabağ'dan tam anlamıyla ayrılmadığının altını çizerek bölgedeki inşa çalışmalarına da değindi. Aliyev, Azerbaycan'ın altyapı çalışmalarını sürdürdüğünü ama Ermenistan'ın hiçbir adım atmadığını ifade etti.

Aliyev konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Ermeni Silahlı Kuvvetleri Karabağ'dan çıkarılmalıydı. Hala tam olarak çıkarılmadı. Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ana kısmıyla Nahçıvan'ın birleşmesini sağlayan bir koridor sağlaması gerekiyordu. Bugüne kadar sadece koridor değil koridorun güzergahı bile bize söylenmedi. Hiçbir pratik çalışma yapılmamıştır. Şimdi Zengilan'a kadar demiryolunu ve karayolunu yaptık. Önümüzdeki yılın sonunda hem demiryolunu hem de karayolunu Ermenistan sınırına getireceğiz ancak Ermenistan topraklarında hiçbir iş yapılmıyor."

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere’de kızgın kaz bölgesini işgal eden insanları kovaladı Zenginlere vergi sinyali İsviçre’de olay yaratan intihar kapsülü Sahte “Brad Pitt” çetesi Ticaret Bakanı Bolat'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması için Haber Global'e özel değerlendirme Taha Dağlı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözlerine dikkat çekti