İki ülke arasında gerginlik tırmanıyor: Ek güvenlik gücü takviyesi

Hindistan ile Çin askerleri arasındaki arbedelerin ardından iki ülkenin de sınıra ek güvenlik gücü konuşlandırmasıyla bölgedeki hareketlilik arttı.

Son Güncelleme:

Hindistan ile Çin askerlerinin ay başında sınırın farklı bölgelerindeki arbedelerinin ardından her iki ülkenin de sınır bölgelerine ek güvenlik gücü konuşlandırması ve savunma amacıyla tahkimatlar yapması ile bölgedeki hareketlilik yükseldi.

"Times of India" gazetesinde yer alan habere göre, Ladakh bölgesinin doğusunda ve Sikkim eyaletinde iki ülke askerlerinin karşı karşıya gelmesinden sonra gözler tekrar bölgeye çevrildi. 

Hindistan ve Çin, Ladakh'ta yer alan Demchok, Chumar, Daulat Beg Oldie, Galwan Vadisi ve Pangong Tso Gölü çevresine ek güvenlik gücü konuşlandırdı. 

Çin askerleri, Galwan Vadisi'nde yaklaşık 100 çadır kurarken, Pangong Tso Gölü'ndeki devriye botlarının sayısını da artırdı. 

Her iki ülke de savunma amacıyla tahkimatlarını güçlendirmeyi sürdürüyor. 

İki ülke askerlerinin son haftalarda üst üste karşı karşıya gelmesi ve her iki taraftan da yaralananların olması ise bölgedeki gerilimin yükselebileceği endişelerine yol açtı.

Sonraki Haber