Yemen'deki Husiler bir kargo gemisine el koydu

Yemen'deki İran destekli Husilerin İsrailli bir şirketin ortağı olduğunu iddia edilen gemiyi Kızıldeniz'de ele geçirdiği belirtildi. Geminin sahipleri ve mürettebatı arasında İsrailli olmadığını açıklayan Tel Aviv ise kaçırma eyleminden İran'ı sorumlu tuttu.

Son Güncelleme:

Bahama bandıralı "Galaxy Leader" isimli gemi, Türkiye'deki limandan yola çıkmış Hindistan'a gidiyordu. Araç taşıyordu. Kızıldeniz'de ilerlerken Yemenli Husiler, gemiye el koydu.

Geminin İsrailli iş insani Rami Unger'a ait olduğu iddia edilmişti. Ancak israil bunu yalanladı. Gemideki 22 mürettebat arasında da İsrailli olmadığı açıklandı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, gemi kaçırma eyleminin İran'ın talimatıyla yapıldığını öne sürdü. Netanyahu, "İran'ın uluslararası bir gemiye yönelik saldırısını şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan İsrail'in Walla gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli kaynak, geminin ortakları arasında İsrailli bir şirketin de bulunduğunu kaydetti.

TEHDİT AÇIKLAMASI

Yemen'deki Husiler bu sabah yaptıkları açıklamada, İsrailli şirketlere ait gemileri hedef alma tehdidinde bulunmuştu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını ifade etti.

Tüm ülkelerden, İsrailli şirketlere ait veya işlettiği gemilerde çalışan vatandaşlarını çekmelerini isteyen Seri, ülkeleri söz konusu gemilerle de çalışmamaya davet eti.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara bir tepki olarak İsrail gemilerini hedef alacaklarını tekrarlayan Seri, İsrail ve ABD'yi abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "soykırım" yapmakla suçladı.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi de 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

HURSİLER İSRAİL'İ İHA VE BALİSTİK FÜZELERLE HEDEF ALDIKLARINI DUYURMUŞTU

 Yemen'deki Husiler, 31 Ekim'den bu yana birçok kez İsrail'e yönelik füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurmuşlardı.

14 Kasım'da "Al Masirah" televizyon kanalına konuşan Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi,, "Füze ve İHA birimlerindeki güçlerimiz, düşman İsrail'e karşı saldırılar düzenledi. Bu saldırıların sonuncusu ise dün yapıldı." dedi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında veya dışında İsrail'e karşı saldırılar düzenleyeceklerini kaydeden Husi, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber