Husiler doğruladı: İsrail'e Kızıldeniz üzerinden füze ve İHA saldırıları yaptıkları açıklandı

Husilerin Sözcüsü Sarea, Kızıldeniz üzerinden İsrail'i hedef alan çok sayıda füze ve İHA ile saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Sarea, saldırıların devamının geleceğini belirtti.

Son Güncelleme:

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, Kızıldeniz üzerinden İsrail’e çok sayıda füze ve İHA ile saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Açıklama İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF), Kızıldeniz’de İsrail topraklarına ateşlenen bir füzenin imha edildiğini duyurmasının ardından geldi.

Sarea, Kızıldeniz’de imha edilen füzenin İsrail'i hedef alan üçüncü operasyon olduğunu ve devamının geleceğini belirterek, Husi güçlerinin İsrail'in Filistin'e yönelik saldırganlığı sona erene kadar özel operasyonlar yürütmeye devam edeceğini vurguladı.

ABD, KIZILDENİZ’DE FÜZE VE İHA İMHA ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 20 Ekim'de Yemen'den Kızıldeniz boyunca İsrail'e doğru fırlatılan 3 füze ile Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine saldıran insansız hava araçlarına (İHA) müdahalede bulunulduğunu açıklamıştı.

Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, düzenlediği basın toplantısında, Yemen'den İsrail yönüne fırlatılan füzeler ile Suriye ve Irak'taki ABD askeri üslerine yönelik İHA saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Ryder, Yemen'de karadan fırlatılan, Kızıldeniz boyunca kuzey istikametine, potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru gittiği bilgisini paylaştığı 3 füzenin "potansiyel tehdit olarak algılanması" nedeniyle bölgede görevli USS Carney savaş gemisi tarafından vurulduğunu belirtti.

Füzelerin Husi güçlerince fırlatıldığını söyleyen Ryder, "Bu füzelerin ve insansız hava araçlarının neyi hedeflediğini kesin olarak şu an söyleyemeyiz ancak Yemen'den Kızıldeniz boyunca kuzeye, potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldı." şeklinde konuştu.

Ryder, 18 Ekim'de de ABD'nin Suriye'de bulunan askeri üssüne 2 İHA saldırısı düzenlendiğini, İHA'lardan birinin havada imha edildiğini, diğerinin üsse isabet ederek hafif hasara neden olduğunu anlattı.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber