Husiler'den şok operasyon iddiası!

Son dakika... Yemen'de İran destekli Husiler, aralarında üst düzey Suudi isimlerin de olduğu isimlerin Necran kentinde düzenlenen büyük bir operasyonda yakalanıp öldürüldüğü iddiasında bulundu

Son Güncelleme:

Husilerin sözcüsü Yahya Sare, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Necran kentinde, Husilerin 3 Suudi tugayına saldırı düzenlediğini, aralarında savaş mahkumu da olan yüzlerce Suudi ordu mensubunun yaralandığını ve öldürüldüğünü, zırhlı araçlar da dahil olmak üzere çok sayıda silah ele geçirildiğini aktardı. 

Suudi Arabistan'dan ise henüz olaya ilişkin açıklama yapılmadı. 

SAUDI ARAMCO SALDIRISINI ÜSTLENMİŞLERDİ

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesiste, 14 Eylül cumartesi günü yerel saatle 04.00'te silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) düzenlenen saldırıların ardından yangın çıkmıştı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken Yemen'deki Husiler yaptıkları yazılı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. 

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de Saudi Aramco tesislerine yönelik saldırıların Yemen toprakları dışından İran silahlarıyla gerçekleştirildiğini iddia etmişti. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. 


Sonraki Haber