This browser does not support the video element.

Huawei sahibinin kızının tutuklanma görüntüleri yayınlandı

ABD'nin talebiyle Kanada'da geçen yıl gözaltına alınan Huawei'nin sahibinin kızı ve şirketin mali işler direktörü Meng Wanzhou'nun tutuklanma görüntüleri paylaşıldı

Son Güncelleme:

Çinli teknoloji devi Huawei'nin sahibinin kızı ve Mali İşler Direktörü Mıng Wanzhou'nun tutuklanma anının güvenlik kamerası görüntüleri paylaşıldı.

ABD'nin talebiyle geçtiğimiz yıl Kanada'da gözaltına alınan Wanzhou, ABD'nin İran yaptırımlarını delme, yolsuzluk ve teknoloji hırsızlığı gibi suçlamalar nedeniyle tutuklanmıştı.
Mıng, ABD-Çin arasında gerilime neden olurken, daha sonra 10 milyon Kanada doları kefaletle serbest bırakılmıştı. Mıng, serbest bırakıldıktan sonra Kanada hükümetine, 'medeni haklarının ağır ihlali' gerekçesiyle dava açmıştı. 

İRAN YAPTIRIMLARINI DELMEK SUÇLAMASIYLA TUTUKLANMIŞTI
ABD'nin İran yaptırımlarını delmek için sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle Kanada'da tutuklanan Çinli teknoloji şirketi Huawei'in Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Uluslararası kamuoyunun ve piyasaların yakından izlediği kefalet duruşmasında, Kanadalı Hakim William Ehrcke'nin Mıng'ın ABD'nin resmi iade talebini beklerken şartlı olarak salıverilmesine hükmetmişti

Hakimin belirlediği kefalet şartlarına göre, Vancouver kentindeki evinde ikamet edecek Mıng mahkemeye 7 milyonu nakit ve 3 milyonu gayrimenkul olmak üzere 10 milyon Kanada dolarını teminat olarak sundu. 

Kanadalı bir özel güvenlik şirketi tarafından sağlanan GPS alıcısını ayak bileğinde taşıyacak Mıng'in, şirket görevlilerinin kendisini 7/24 izlemesine ve gerekirse gözaltına almalarına izin vermesi kararı alınmıştı. 

Karar Mıng'in tüm masraflarını kendi cebinden karşılayacağı özel güvenlik şirketince belirlenen bölgenin dışına çıkmayacağını ve mevcut tüm pasaportlarını Kanadalı otoritelere teslim etmeyi kabul etmişti. 

Çin ile ticaret savaşlarında ABD'nin hedefi haline gelen Çinli teknoloji firması Huawei'nin kurucusu Ren Cengfei daha sonra BBC'ye yaptığı açıklamada, kızının siyasi nedenlerle tutuklandığını öne sürdü.

Ren, "ABD bizi asla yok edemez. Dünya bizi bir kenarda bırakamaz çünkü biz daha ilerdeyiz. Daha fazla ülkeyi geçici olarak bizi kullanmamaya ikna etseler de, her zaman işleri bir nebze küçültebiliriz" dedi. Ancak Ren, potansiyel müşteri kaybının ciddi etkileri olabileceğini de kabul etti.


Sonraki Haber