Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Safiyuddin mi olacak?

Hizbullah öldürülen Hasan Nasrallah'ın yerine kimi getirecek? Seyyid Haşim Safiyuddin konuşulan isimler arasında. 1964 Lübnan doğumlu 1992'den beri Hizbullah'ın yürütme konseyi başkanı ve Hizbullah'ın 2 numaralı lideri olarak anılıyor. Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülüyor.

Son Güncelleme:

2017'de ABD tarafından terörist ilan edilen, Seyyid Haşim Safiyuddin 1964 Lübnan doğumlu. Hasan Nasrallah'ın anne tarafından kuzeni ve kardeşi Hizbullah'ın İran temsilcisi. Oğlu ise Kasım Süleymani'nin damadı.

1964 yılında Güney Lübnan'ın kıyı kenti sur yakınlarındaki bir köyde, köklü bir din adamı ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Grubun eğitim sistemini ve terörizmin finansmanı için yatırım kolu da dahil olmak üzere finanslarını denetliyor. Cuma günü terör örgütünün yeraltı sığınağına düzenlenen İsrail saldırısından sağ kurtulduğu bildirildi.

Son otuz yıldır Hizbullah'ın eğitim sistemi ve yabancı yatırımlar da dahil olmak üzere sivil operasyonlarının günlük ve hassas tüm yönlerini denetledi ve stratejik konuları Nasrallah'a bıraktı.

Lübnan'da, Arap dünyasında, Afrika'da, Avrupa'da ve Kuzey ve Latin Amerika'da faaliyet gösteren bir yatırım grubuna başkanlık ediyor. Safiyuddin'in Hizbullah'ın askeri kanadıyla da yakın bağları var ve 2017'den beri abd terör listesinde yer alıyor.

Tahran'la iyi ilişkiler sürdürüyor ve oradaki dini eğitiminden sonra rejimini destekliyor. Kardeşi Abdullah, Hizbullah'ın Tahran elçisi ve Suudi gazetesinin söylediğine göre grubun bir sonraki lideri olarak seçilme şansını artırabilir. 

Lübnan'dan kaçan binlerce kişi, Suriye'de Esad rejiminin boşalttığı şehirlere giderken görüntülendi İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırıları devam ediyor   Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine atılan roketler "demir kubbe" tarafından imha edildi Haiti Devlet Başkanı, BM'de konuşma yaparken suyu sürahiden içmeye çalıştı Davranış notu düşük öğrenciler sınıfta bırakılacak  İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'dan ayrılan yabancı uyruklular gemiyle Mersin'e geldi