Hırsız Ramon Abbas'ın muhteşem düşüşü! 'Gucci'lerin efendisi' nasıl yakalandı?

Milyonlarca dolarlık küresel online dolandırıcılık çetesinin lideri Ramon Abbas, Dubai'de film gibi bir operasyonla yakalandı. Gucci marka giysileri ve Rolls Royce arabaları ile Instagram'da takipçi kasan bu hırsızın inanılmaz bir hikayesi var…

Son Güncelleme:

2 milyonu aşkın takipçisi ile Instagram’da @hushpuppi olarak bilinen giyiminden dolayı ‘Gucci'lerin efendisi’ unvanını alan Ramon Abbas’ın servetinin kaynağı takipçileri tarafından merak ediliyordu.

Dubai’deki Palazzo Versace binasının çatı katında yaşıyor, dairesindeki havuzda hayatın tadını çıkarıyordu.

Abbas düzenli olarak yaptığı Instagram paylaşımlarında Ferrari ve Rolls-Royce’larının arka koltuklarında pozlar veriyor, Louis Vuitton ve Gucci marka kıyafetlerini takipçilerine sergiliyordu.

2019 yılında ilk ünlenmeye başladığı zaman Nijeryalı bu adamın kusursuz hayatı kısa sürede herkesin dikkatini çekti ve ülkesindeki en ünlü isimlerden biri haline geldi. Kısa sürede ünü dünya sınırlarını aştı. Chelsea ve Manchester City’li futbolcularla pozlar vermeye başladı.

Ülkesinde yavaş yavaş hakkında dedikodular çıkmaya başlamıştı. Bazı forumlarda büyük bir internet dolandırıcısı olduğu söyleniyordu ve bu sebepten ötürü ‘Yahoo Boy’ (Yahoo çocuk') lakabını almıştı.

Abbas lüks yaşamı sevdiğini sıklıkla dile getirirken evini gezenlere, “Bu evde dört jakuzim, bir saunam bir de kişisel havuzum var” diyordu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUSHPUPPI (@hushpuppi)

ABD KANCAYI TAKTI

Abbas’ın ismi abartılı yaşam tarzı ile gündeme gelirken geçen yıl ABD'nin kendisine karşı açtığı yolsuzluk davasıyla hakkındaki iddialar bu kez yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

ABD'nin iddiasına göre Abbas’ın banka hesabına yapılan 922 bin dolarlık bir ödeme takibe takıldı. Bu ödemenin New York’ta bir hukuk bürosu tarafından bir müşterisine olan borç ödemesi olarak gönderildiği ödemenin asıl sahibinin Abbas olmadığı iddia edildi. Yine iddiaya göre ödemeden haberi olan Abbas ve birlikte çalıştığı isimler hukuk firmasını arayarak ödemenin K.C. isimli bir şirkete yapılması gerektiğini belirtti ve Abbas’ın hesap bilgileri New York’taki hukuk bürosuna verildi.

Abbas veya ekibinin hesabına transfer edilen para kısa sürede farklı bankalara irili ufaklı parçalar halinde gönderilerek paranın takip edilmesi zorlaştırılmaya çalışıldı. Bu ‘Kuzey Kore’ stili olarak da bilinen dolandırıcılık yöntemi ile bir Premier Lig ekibinin de 100 milyon dolar dolandırıldığı iddia ediliyor.

FBI soruşturması devam ederken Ramon Abbas düzenli olarak paylaşım yapmaya devam ediyordu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUSHPUPPI (@hushpuppi)

Lagos Devlet Üniversitesi’nde online dolandırıcılık üzerine çalışan  Adedeji Oyenuga, Nijerya'da 2000’li yıllarla birlikte çok küçük yaştaki çocuğun online dolandırıcılığı öğrenmeye çalıştığını söylüyor.

Nijerya’daki Ibadan Üniversitesi’nde sosyolog olarak çalışan Olayinka Akanle’ye göre Nijerya’da siber suçlar oldukça yaygın. Akanle, “İnanılmaz zor hayat koşulları ile karşılaşan insanlar, ‘yenilikçi çözümler’ deniyorlar” diyerek ülkedeki yoksulluğa vurgu yapıyor.

Abbas’ın servetinin araştırılması için 2018 yılında Nijerya’da da bir soruşturma başlatıldı. Ramon Abbas bu haberler üzerine ailesinin geldiği fakirliğe vurgu yaparken kız kardeşinin, bakacak güçleri olmadığı için tifodan öldüğünü söyledi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUSHPUPPI (@hushpuppi)

RAHAT TAVIRLAR BAŞINI YAKTI

Abbas tüm şaşaalı yaşamını kameralar önünde yaşadığı gibi suça karıştığı belli olan konuşmaları da üstüne kayıtlı cep telefonlarından veya rayhushpuppi@gmail.com gibi kendisine ait olduğu bariz olan e-posta adreslerinden yapıyor ve FBI’ın işini kolaylaştırıyordu.

Bu sıralarda yakın arkadaşlarının teker teker tutuklanması da Abbas’ın etrafındaki çemberin daraldığına bir işaretti. Bunun ardından ise Covid-19 patladı ve Nijerya, Birleşik Arap Emirlikleri’nden uçuşları yasakladığı için ülkesine dönemedi.

Bu sırada ABD’li yetkililer de Ramon Abbas’ın kontrol altında tutulduğundan emin olmak için BAE ile temasa geçtiler. Ve geçen yıl yaz aylarında evinde otururken özel harekat operasyonu ile Abbas gözaltına alındı. Sahibi olduğu 47 cep telefonu, 21 laptop ve 7 milyon dolar değerindeki otomobillere o an el kondu. Abbas daha sonra, Dubai’de mahkeme yüzü dahi görmeden ABD’li yetkililere teslim edilerek Birleşik Devletler’e giden bir uçağa bindirildi. Abbas’ın yargılanması Los Angeles’ta devam ediyor.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı Bloomberg’de Evan Ratliff imzasıyla yer alan The fall of the billionaire Gucci master’ isimli makaleden alınmıştır.

Sonraki Haber