Hindistan'ı karıştıran skandal! Müslüman kadınlara çirkin saldırı ortaya çıktı...

Başbakan Modi yönetiminde giderek kutuplaşan ve Müslümanlara karşı söylemlerin arttığı Hindistan'da Müslüman kadınların uygulamalar üzerinden sahte açık artırmalarla ve çirkin yorumlarla "satıldığı" ortaya çıktı. Skandala dair şu ana kadar beş kişi tutuklandı. İşte tüyler ürperten detaylar...

Son Güncelleme:

Nadia internette sahte bir açık artırmaya çıkarıldığını duyunca kulaklarına inanamadı. Daha doğrusu ilk başta nasıl bir durumla karşı karşıya olduğunu da anlayamamıştı. “İnternette sahte bir açık artırmaya çıkarılmak” da ne demekti?

Keşmir'in Hindistan tarafından yönetilen bölgesinde yaşayan Müslüman bir kadın gazeteci olan Nadia hem çevrimiçi ortamda hem de günlük yaşamında sürekli ayrımcılığa ve tacize maruz kaldığını ifade ediyor.

'KİNCİ ŞEHVETİN KURBANIYIZ...'

Ülkedeki pek çok kadının da maruz kaldığı bu durum ise korkunç tablonun çarpıcı bir bölümünü gözler önüne seriyor. Nadia “Uzun zamandır, nefretten kaynaklanan bu fetişleştirilmenin ve kinci şehvetin kurbanıyız ve çocukluğumuzdan beri bunun farkındayız” diyor.

Hindistan'da Müslüman kadınların cinsel nesneler olarak egzotikleştirilmesi ve fetişleştirilmesi, nüfusu 1.4 milyarı aşan ülkenin yüzde 15'ini oluşturan 204 milyon Müslüman nüfusu küçük düşürmenin ve kontrol etmenin bir yolu olarak görülüyor.

“Bulli Bai” olarak bilinen uygulamada Müslüman kadınlar sosyal medya hesaplarının da paylaşıldığı bağlantılarla birlikte sanal olarak açık artırma usülü “satılıyor” ve bu kadınların fotoğrafları da paylaşılıyor. Kadınları tüyler ürperten şekilde metalaştıran bu uygulamalarda nefretin ve çirkin yorumların odak noktası da ekseriyetle güçlü, etkili ve açık sözlü Müslüman kadınlar oluyor.

Yaklaşık 100 gazeteci, aktivist ve politikacıyı listeleyen sahte açık artırma, çevrimiçi olarak geniş çapta paylaşıldı. Bir Bollywood aktrisi, kayıp bir öğrencinin annesi ve Pakistanlı Nobel ödüllü Malala Yousafzai de nefret söylemlerinin hedefindeydi.

Burada amaç Başbakan Narendra Modi'nin hükümeti döneminde yükselen Hindu milliyetçiliği ve Müslüman karşıtı nefret eğilimlerine karşı sözünü sakınmayan Müslüman kadınları cinsel olarak objeleştirmek ve aşağılamak.

Benzer bir uygulama “Sulli Deals” ise geçen yıl Microsoft'a ait GitHub'da açık kaynaklı olarak barındırıldı. Uygulama önde gelen Müslüman kadınları, onların halka açık fotoğraflarını kullanarak sanal satıştaymış gibi “günün fırsatları” olarak sunuyordu.

Hem “Bulli Bai” hem de “Sulli” sağcı Hindular tarafından Müslüman kadınlar için kullanılan aşağılayıcı terimler. Uygulamalar, giderek kutuplaşan Hindistan'da Müslüman kadınların sistematik fetişleştirilmesine ve kapsamlı bir şekilde online olarak bir hedef haline getirilmesine neden oluyor.

'O KADAR AŞAĞILAYICI Kİ...'

Nadia, “Bulli Bai terimi o kadar aşağılayıcı ki söylemesi bile korkunç. Benzer bir tacizle karşı karşıya kalan tüm kadınların yaşadığı üzüntüyü hissediyorum” ifadelerini kullanıyor.

On yıllardır Müslüman Keşmirli kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddet, Hindu çoğunluklu Hindistan'ın tek Müslüman çoğunluklu eyaleti olan Jammu Ve Keşmir'deki çatışmanın karakteristiğini oluşturuyor. Öyle ki Nadia şunları söylüyor:

“Şahsen gençliğimde durumun tüm Hindistan'daki Müslüman kadınlar için aynı olduğunun farkında değildim. Keşmirli olduğum için cezalandırılıyormuşum gibi hissediyordum. Ama son zamanlarda Müslüman kadınlar çok daha fazla hedef alınıyor.”

Son veriler, ülkede İslamofobik suçlarda bir artış olduğunu gösteriyor. Bağımsız bir nefret suçu takipçisi, son dört yılda Hindistan'da Müslümanlara karşı 400'den fazla nefret suçu işlendiğini belgeledi.

Bununla birlikte uygulamalara dair soruşturma başlatan polis, uygulamanın yaratıcılarının online neo-Nazi hareketlerinden ilham aldığını düşünüyor. Ülkede büyük bir tepkiye sebep olan konuya dair 5 kişi tutuklandı.

25 YAŞINDAKİ YAZILIMCI TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında, Müslüman kadınları hedef göstererek cinsel şiddeti teşvik eden bir dizi sosyal medya hesabı da ortaya çıktı. Tutuklananlardan biri olan ve “Sulli Deals” uygulamasını yazan kişi olarak bilinen 25 yaşındaki Aumkareshwar Thakur'un Müslüman kadınları hedef alan en az 7 adet Twitter hesabı ve Telegram grubu olduğu düşünülüyor.

Ülke genelinde soruşturma sürmekte... Son zamanlardaki tutuklamalara rağmen, Nadia adalete ulaşma umutları konusunda karamsar hissediyor:

“Yönetimde ya da iktidarda olan, olmuş ya da olacak herhangi bir otoriteden hiçbir şey beklemiyor ya da ummuyorum. Yirmi yıldan fazla bir süredir böyle yaşıyoruz ve hiçbir şey ya da hiç kimse yardımımıza gelmedi.”

*Bu haberdeki bilgilerin büyük bir kısmı Vice'ta “These Muslim Women Were Fetishized for Their Faith and ‘Auctioned’ Online” başlığıyla yayınlanan makaleden derlenmiştir.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber