Hindistan'da hayrete düşüren görüntüler! İnek dışkısında yıkandılar, doktorlardan kritik uyarı geldi

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ve sağlık sisteminin yetersiz kaldığı Hindistan'dan şaşkına çeviren görüntüler geldi. Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde, bağışıklıklarını artıracağı, iyileşmelerine yardımcı olacağı umuduyla vücutlarını inek dışkısı ve idrarla kapladıkları görüldü

Son Güncelleme:

Hindistan'ın Tetoda köyündeki bir inek barınağında Kovid-19 merkezi kuruldu. Merkezde, kökeni Hint altkıtasına dayanan bir alternatif tıp sistemi 'Ayurveda' uygulanıyor. Normal tedavinin yanı sıra, hastalar inek sütü ve idrarından yapılan karışımlarla 'tedavi ediliyor.'  Bazı hastalar ayrıca bağışıklığı arttırdığına inanılan inek dışkısını vücutlarına sürüyor. 

​Vedalakshana Panchgavya Ayurved isimli merkezde çalışan Mohan Jadhav, "Kovid-19 semptomları olan hastaları tedavi etmek için inek idrarından ve bazı bitkilerden oluşan 'gau tirth' karışımını kullanıyoruz. Sonra bir öksürük tedavisi var ve burada inek idrarı bazlı ilaç kullanıyoruz. Ayrıca inek sütünden hazırlanan bir bağışıklık güçlendiricimiz olan 'chawanprash' var."  dedi. 

Yerel medyada yer alan haberlere göre, 50 kişilik kapasitesi olan merkezin 40 yatağı ise dolu. 

Hinduizm'de yaşamın ve toprağın kutsal bir sembolü olarak görülen inek ve inek dışkısı, aynı zamanda iyileştirici ve antiseptik özelliklere sahip olduğu düşüncesiyle ev temizliği, dua ritüellerinde de kullanılıyor. 

İnek dışkısının geçen yıl koronavirüsten kurtulmasına yardımcı olduğunu öne süren bir ilaç firmasının müdür yardımcısı Gautam Manilal Borisa, "Görüyoruz, doktorlar bile buraya geliyor" dedi. Borisa, o zamandan beri kendi Covid-19 aşısını geliştiren Zydus Cadila'nın Hindistan’daki  genel merkezinin hemen karşısında yer alan Hindu rahipleri tarafından işletilen bir okul olan Shree Swaminarayan Gurukul Vishwavidya Pratishthanam'da düzenli olarak kendisine inek dışkısı uyguluyor.

Katılımcılar vücutlarındaki dışkı ve idrar karışımının kurumasını beklerken, sığınakta inekleri kucaklayıp, ardından inekleri onurlandırıyorlar, enerji seviyelerini yükseltmek için ise yoga yapıyorlar. Vücutlarda kuruyan dışkılar ise daha sonra süt ya da ayranla yıkanıyor.  

Hindistan'daki ve dünyanın dört bir yanındaki doktorlar ve bilim insanları, koronavirüs için alternatif tedavilerin uygulanmaması konusunda defalarca uyarıda bulundu ve bunların yanlış bir güvenlik duygusuna yol açabileceğini, diğer hastalıkları yayma riski olduğunu, sağlık sorunlarını ise daha karmaşık hale getirebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’da görevli bir milletvekili Surendra Singh, tartışma yaratan bir video paylaşarak inek idrarı içmiş, inek idrarının koronavirüsten diyabete birçok hastalığa iyi geldiğini iddia eden Singh, inek idrarını suyla karıştırmak gerektiğini söyleyerek, 

"Bunu tokken değil açken içmelisiniz. Üstelik bu karışımı tükettikten yarım saat sonra hiçbir şey içmeyin” dedi. Bunun şişelenmiş versiyonlarının da piyasada olduğunu öne süren Singh, “Bu karışım sıvı ya da kapsül şeklinde de satışta" demişti. 

Salgında ikinci ve daha büyük bir dalgayla karşı karşıya bulunan ülkede vaka sayısı 22 milyon 662 bini geçerken, virüs nedeniyle 246 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Nüfusu 1,4 milyona yaklaşan Hindistan, günlük olarak en fazla vakanın ve ölümün görüldüğü ülke konumunda bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber