Hilal Kaplan, Trump'a sorduğu soruyla gündem oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ortak basın açıklaması yapan ABD Başkanı Donald Trump'a sorduğu soruyla sosyal medyada gündem oldu.

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte gerçekleştirdikleri basın toplantısında Türkiye'den 'sadece dost canlısı' gazetecilerden soru alınacağını söyledi.

Trump, "Sadece dost canlısı gazeteciler, onlardan çok fazla yok zaten" sözlerinin ardından Erdoğan'dan birini seçmesini isterken; Cumhurbaşkanı'nın tercihi Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan oldu.

Kaplan'ın kendisine yönelttiği sorunun ardından bir soru da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sormasını isteyen Trump, Kaplan'ın duraklamasının ardından da şunları söyledi:

"Haber yaptığınıza emin misiniz? O soruyla Türkiye için çalışmıyor musunuz?"

ABD Başkanı Trump'nın yorumu, iki liderin gülüşmesine sebep oldu.

HİLAL KAPLAN KİMDİR?

Hilal Kaplan, 1982 yılında dünyaya geldi. Hilal Kaplan, anadolu lisesinden mezun olduktan sonra burslu olarak girdiği Bilgi Üniversitesi'nde Psikoloji okudu.

Hilal Kaplan ardından Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde Yüksek Lisansını tamamladı. Hilal Kaplan, üniversite yıllarında okulda ve sivil toplum örgütlerinde aktif görevler aldı. 

Hilal Kaplan, "Türkiye'nin Ölmeyen Babası" ismiyle bir de kitap yazdı. 

Anadolu Yayıncıları Derneği'nden 2018 senesinde "Yılın Köşe Yazarı" ödülünü alan Hilal Kaplan, halen Sabah ve Daily Sabah yazarıdır.

Hilal Kaplan, evli ve iki çocuk annesidir.

Sonraki Haber