Havada panik! Uçağın motoru patladı, parçalar etrafa saçıldı

ABD'de 231 ve 10 mürettebatın bulunduğu bir yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra arızalandı. Uçaktan kopan parçalar yerleşim yerlerine düştü. Motoru alev alan uçakta korku dolu anlar yaşandı.

Son Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Colorado eyaletinde büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Denver Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan, içinde 231 yolcu ve 10 mürettebatın bulunduğu uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra arızalandı.

Honolulu’ya gitmek üzere havalanan United Airlines’ın Boeing 777-200 tipi yolcu uçağı Colorado semalarında süzülürken sağ motoru gürültüyle patladı. Dumanların çıktığı uçağın dış kaplamasının söküldüğü görüldü. Bu sırada bazı yolcular patlamış vaziyetteki motorun fotoğrafını paylaştı.

Uçaktan kopan çok sayıda parça bölgedeki üç mahalleye saçıldı. Parçalar evlerin bahçelerine ve boş alanlara düştü. Şans eseri bölge sakinlerinden yaralanan olmadı.

Pilotlar uçağı Denver Uluslararası Havalimanı’na indirmeyi başardı.  Yanan motor, havalimanındaki görevlilerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yetkililer uçaktaki yolcu ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Federal Havacılık Dairesi olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Sonraki Haber