Hakan Fidan, İlham Aliyev'le görüştü

Türki cumhuriyetlerin istihbarat örgütlerinin başkanları, Azerbaycan'da Devlet Başkanı İlham Aliyev'le görüştü. Aliyev'in davetine katılan 6 ülkenin istihbarat başkanları arasında Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan da yer aldı

Son Güncelleme:

Azerbaycan'da Devlet Başkanı İlham Aliyev bugün Türki cumhuriyetlerin istihbarat başkanlarını kabul etti. 6 ülkenin istihbarat başkanının katıldığı kabulde yer alan isimler arasında Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan da vardı.
Azerbaycan Devlet Başkanlığı resmi sitesinde kabule ilişkin yapılan açıklamaya göre Aliyev, Bakü'de yapılacak olan Türkçe Konuşan Ülkeler İstihbarat Örgütleri Konferansı'na ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Devlet Başkanı Aliyev, bu konferansın ikili ve çok taraflı işbirliklerine fırsat sağlayacağına dikkat çekerken, Türkçe konuşan ülkeler arasında güvene dayalı kardeşlik ilişkilerinin varlığının da altını çizdi.
Aliyev, bu ülkelerin istihbarat servisleri arasındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgularken, bu temasların güvenlik ve bölgesel istikrar üstlendiği rolün de altını çizdi.
Azerbaycan'ın bölgesel işbirliği süreçlerine aktif olarak dahil olduğunu belirten Devlet Başkanı İlham Aliyev, ilişkileri güçlendirmeye yönelik çabaların devam edeceğini söyledi. Devlet başkanı, toplantıda görüşülen konuların ülkelerin güvenliğini güçlendirmeye hizmet edeceğine duyduğu güveni dile getirdi.

Toplantıda, konuklar, Türkçe Konuşan Devletlerin İstihbarat Servisleri Konferansı'nın bir sonraki toplantısının düzenlenmesi konusundaki üst düzey katılımlarından dolayı şükranlarını dile getirdiler ve bu etkinliğin ülkelerimizin ilgili organları arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine ve yakın işbirliğine katkıda bulunacağını vurguladılar.


Sonraki Haber