Haber Global New York'un nabzını tutuyor: Başkanlık yarışının kazananı Harris mi Trump mı olacak?

ABD'de yapılan son anketlere göre, demokrat aday Kamala Harris ve cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasında yalnizca 2 puanlık fark var. Harris'in oy orani %49, Tump'ınki ise %47. Uzmanlar, anketlerin yanılma payına dikkat çekerek sandıktan sürpriz sonuç çıkabileceğini söylüyor. Haber Global Muhabiri Saadet Çelikçi New York'ta sokakların nabzını tuttu.

Son Güncelleme:

ABD'de başkanlık seçimine artık sadece 2 hafta kaldı. Demokrat aday Kamala Harris ve cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, seçim kampanyalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Haber Global Muhabiri Saadet Çelikçi New York'ta sokakların nabzını tuttu.

Kadın bir seçmen, "Umuyorum ki, Kamala kazanacak. Üzgünüm ama Trump'a destek veremem" diye konuştu.

Kamala Harris ve Tim Walz'den dolayı Harris yanlısı erkek bir seçmen ise "Kamala! O bunu yapabilir! Ben Minnesotalıyım. Walz da Minnesotalı. Walz, şimdiye kadar ki en iyi başkan yardımcısı adayı. Walz harika, Kamala harika. O bu iş için en nitelikli aday" dedi. 

New York demokratların kalesi. 1988'den beri demokratların elinde. En son bir cumhuriyetçi aday New York'u 1984'te kazanmıştı. Öyle ki oy farkı yüzde 60'ların da üzerine çıkıyor. Yani cumhuriyetçiler için Beyaz Saray'a giden yol New York'tan geçmiyor.

Başka bir kadın seçmen de "Amerika'yı yeniden harika yapalım! Sonuna kadar Trump! Bu ülke için hiç kimsenin yapmadığı kadar çok şey yaptı. Onun sayesinde cebimize daha çok para girdi. Ekonomimizi canlandırdı" değerlendirmesinde bulundu.  

New York'ta Harris destekçilerinin sayısı bir hayli fazla ama sokaklarda az da olsa Trump destekçilerine de rastlamak mümkün.

Sonraki Haber