Haber Global Lübnan'da: İsrail yine Beyrut'u vurdu

Kara operasyonlarına başlayan İsrail ordusu, hava saldırılarını da sürdürüyor. Beyrut'ta bu gece 2 ayrı noktada 4 büyük patlama meydana geldi. Bölgedeki son durum için Haber Global ekibi Lübnan'dan aktardı.

Son Güncelleme:

İsrail ordusu, Beyrut'ta "nokta atışı" bir saldırı düzenlediğini duyurdu. Beyrut'un güneyinde Hizbullah'un kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesinie yakın El Beşura bölgesine İsrail savaş uçakları tarafından bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Güvenlik kaynakları Beyrut içinde, şehir merkezine çok uzak olmayan bir bölgenin vurulduğunu bildirdi.

Lübnan ulusal haber ajansı da saldırıda fosfor bombaları kullanıldığını iddia etti

Yerel kaynaklara göre ise 2 ayrı binanın hedef alındığı ve 4 ayrı patlamanın meydana geldiği bölgede İsrail'in Hizbullah milletvekili Amine Cherri'yi hedef almış olabileceği belirtilirken, saldırıda  4 kişinin öldüğü ve en az  20 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

 Lübnan'a kara operasyonu başlatan İsrail ordusunda da ilk kayıplar yaşandı. İsrail, 8 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Hizbullah ise can kaybının daha fazla olduğu iddia ediliyor ve İsrail'e ait 3 tankın da güdümlü roketlerle imha edildiğini söylüyor.

Ünlü fenomen video çekerken metro merdivenlerinden düşerek öldü Şili'de güneş tutulması Krathon Tayfunu karaya ulaştı! Yürümekte zorlandılar... İran’ın İsrail’e ateşlediği füzeler birçok şehirde böyle görüntülendi Japonya'daki havaalanında pistte patlama: 7 metrelik çukur oluştu İran, İsrail'e saldırdıktan sonra sevinç gösterileri başladı