Göçmenlere 'sahte yıldız haritası' engeli!

Avustralya hükümeti, Sri Lankalı sığınmacıların yasa dışı yollarla ülkeye girmekten vazgeçirmek için sahte yıldız haritası yayınlayarak Avustralya'ya giriş yapmaları durumunda 'yaşayacakları' negatif sonuçlardan bahsedildi.

Son Güncelleme:

Göçmen yoğunluğuyla bilinen Avustralya'da İçişleri Bakanlığı, astrolojinin çok popüler olduğu Sri Lankalı sığınmacıları ülkeden uzak tutmak için sahte bir yıldız haritası hazırlayıp, 'yasa dışı yollarla' Avustralya'ya girilmesi durumunda burçların başına gelecek sayısız negatif durumdan bahsetti.

ABD'nin önde gelen dijital yayın kuruluşlarından Buzzfeed tarafından ortaya çıkarılan sahte yıldız haritasının iki ya da üç sene önce hazırlandığı düşünülürken, aile problemleri yaşayabilecekleri, kanser olunabileceği, her şeylerini kaybedip sonsuza kadar borç içinde kalabilecekleri, şansın 'sahip oldukları burçlardan' yana olmadığı gibi ifadelere yer verildi. 


Avustralya'nın, pek çok ülkede göçmen akışını önlemeye yönelik reklam panoları, posterler, dijital reklamlar gibi caydırıcı kampanya yöntemleri yürüttüğü biliniyor. Avustralya'ya botlarla yapılan yolculukların 'güvenli olmadığına' dikkat çekiliyor. Göçmen karşıtı politikasıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Avustralya hükümetinin göçmenleri caydırmak için bastırdığı broşürleri paylaşmış, "Avustralya'dan öğrenecek çok şey var" demişti.

Sonraki Haber