Gergin bekleyiş sürerken dikkat çeken ziyaret: Sergey Şoygu apar topar Tahran'a gitti

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, aralarında İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın da olduğu İran devlet yöneticileriyle görüşmek için Tahran'a gitti.

Son Güncelleme:

Görüşme, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin geçen hafta Tahran'da suikasta uğraması sonrası gerilimin arttığı ve bölgesel savaş korkularının yaşandığı bir dönemde gerçekleşiyor.

İran, suikastten İsrail'i sorumlu tutup İsrail'i "cezalandıracağını" söylerken, İsrailli yetkililer suikastın sorumluluğunu üstlenmediler.

Rusya, Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaştan sonra İran ile ilişkilerini güçlendirmişti. Rusya'nın açıklamasına göre, Rusya İran ile geniş kapsamlı iş birliği anlaşması imzalamaya hazırlanıyor.

Reuters, Şubat'taki bir haberinde İran'ın Rusya'ya yüklü miktarda karadan karaya balistik füze tedarik ettiğini bildirmişti. ABD, Haziran'da Rusya'nın İran'la savunma iş birliğini artırdığını ve Ukrayna'ya saldırmak için İran'dan yüzlerce insansız hava aracı (İHA) aldığını söylemiş, Rusya ise bunu reddetmişti.

Rusya, Cuma günü Hamas'ın eski liderinin suikastını İran'la birlikte kınayarak "böyle eylemlerin aşırı tehlikeli sonuçları" olabileceği konusunda uyarmıştı.

Sonraki Haber