Genç sumo güreşçisi Shobushi, koronavirüsten hayatını kaybeden ilk aktif sporcu oldu

Japon sumo güreşçisi Kiyotaka Suetake, bilinen adıyla Shobushi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanarak öldü.

Son Güncelleme:

Japonya Sumo Birliğinden yapılan açıklamada, başkent Tokyo'daki bir hastanede tedavi gören 28 yaşındaki sporcunun, koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği belirtildi.

2007'den bu yana profesyonel spor hayatını sürdüren Shobushi'ye nisan ayında koronavirüs teşhisi konmuştu. Sumo Derneği, Shobushi'nin 4 Nisan'ı 5 Nisan'a bağlayan gece ateşinin yükseldiğini, ancak telefon hatları sürekli meşgul olduğu için sağlık merkezleriyle iletişim kurmakta zorlandığını, öksürürken ağzından kan gelmesine rağmen 8 Nisan'da Tokyo hastanesine kabul edilmeden önce birkaç hastane tarafından geri çevrildiğini duyurdu. Burada yapılan ilk koronavirüs testi negatif çıkmasına karşın, daha sonra bir başka hastaneye transfer edildi, 10 Nisan'da ise koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı ve 19 Nisan'da yoğun bakıma alındı.  

Böylece, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk aktif sporcu olarak kayıtlara geçti.

 Sumo Derneği yetkilisi, "Ailesinin kırık kalbini düşündüğümüzde söyleyecek bir şey bulamıyoruz. 1 aydan fazla zamandır bu hastalıkla savaşmak çok acı verici olmalı, ama bir sumo güreçcisi gibi sabredip katlandı. Artık sadece huzur içinde olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tokyo'da 24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle gelecek yıl 23 Temmuz-8 Ağustos tarihine ertelenmişti.

Daha önce JSA tarafından yapılan açıklamada beş sumo güreşçisinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklanmıştı. Birlik, Japonya'daki tüm sumo güreşi müsabakalarını süresiz olarak iptal etmişti.

Sonraki Haber