Gazze'nin kuzeyinde tüm hastaneler faaliyeti durdurdu

Gazze Sağlık Bakanlığı, an itibariyle Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, "Durum çok vahim. Dünyaya hakkımızı helal etmiyoruz, kimse bize yardım etmiyor" dedi.

Son Güncelleme:

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 38’inci gün geride kaldı. İsrail ordusu okul, hastane, cami, mülteci kampları demeden sivilleri havadan ve karadan bombalamayı sürürken Gazze Sağlık Bakanlığı, an itibariyle Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

PENCEREDEN BAKAN HEMŞİRE BİLE VURULDU

TRT Haber'e konuşan Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, hastanede yaşanan son durumu anlattı:

"İsrail hastanenin oksijen merkezini de vurdu. Doktorları hedef aldılar. Arkadaşlarımız şehit oldu. Durum çok vahim ve korkunç. Herkes ölüyor yavaş yavaş. 4 günden beri kimse çıkamıyor. Pencereden bakan hemşire bile vuruldu. Kim hareket ediyorsa onu vuruyorlar. Doktorlar hastaneden ne çıkabiliyor, ne de dışardakiler hastaneye girebiliyor. Şehitlerimizi bile alamıyoruz. Küçüçük bir odada karanlıkta oturuyoruz, kimse hareket etmiyor. Allah'a sığındık." 

Doğum yapılacak yer kalmadığını belirten Malhis konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ameliyathane bile çalışamaz durumda. Doğum yapacak bir yer. Kadınlar bebekleriyle birlikte ölecek. Normal doğum olsa evde yapabilirsin ama sezaryan ihtiyacı olan için çok zor. Durum çok vahim. Dünyaya hakkımızı helal etmiyoruz, kimse bize yardım etmiyor.

Güneye gitmek isteyenler beyaz bezle çıktılar. Onları hastane kapısında vurdular. O şehitler hala yollarda. Yalan Güneye gidin diyorlar yolda da vuruyorlar. Yaralılar artık şehit oluyor."

FİLİSTİN KIZILAYI: İSRAİL TANKLARI HASTANENİN ETRAFINI SARDI

Filistin Kızılayı, yakıtın bitmesi nedeniyle dün hizmet dışı kalan Kudüs Hastanesi'ndeki son duruma ilişkin yeni bir açıklama yayımladı.

İsrail tanklarının ve askerlerinin Kudüs Hastanesi'nin her yönüne konuşlandırıldığı belirtilen açıklamada, "Hastalar, aileleri ve sağlık personelinin tahliyesi için hazırlıklar sürerken bombardıman devam ediyor." ifadesine yer verildi.

"YARALILARA VE ENKAZ ALTINDAKİLERE ULAŞAMIYORUZ"

Filistin Kızılayı, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeyinde çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığına ve acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyan onlarca yaralı bulunduğuna ilişkin çok sayıda telefon aldıklarını ancak İsrail güçlerinin ambulansların ulaşımını engellendiği ve hareket etmeye çalışan herkesi hedef aldığını belirtti.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarını sürdürerek erişimi engellediği bölgeler arasında, Er-Rimal bölgesinin güneyi ve kuzeyinin bir kısmı, Şati Mülteci Kampı, Beyt Lahiya’nın batısı, Et-Tevam, El-Kerame, Şifa Hastanesi çevresi, Nasr Hastanesi, Rantisi Hastanesi ve Tel el-Heva bölgelerinin bulunduğu aktarıldı.

Kuşatma altındaki bölgede hizmet veren sadece 3 hastanenin kaldığı, onların da ciddi derecede yakıt, tıbbi malzeme ve ilaç sıkıntısı çektiği vurgulandı. Kuzey bölgeleri başta olmak üzere Gazze Şeridi’ndeki insani durumun hızla ve dramatik bir şekilde kötüleşmeye devam ettiği kaydedilen açıklamada, sağlık ekiplerinin yaralılara güvenli şekilde ulaşmasına izin verilmesi için uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yapıldı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'e kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 43'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, ölenlerin sayısı 11 bin 180’i aştı, bu kişilerin en az 4 bin 609'unu çocuklar ve 3 bin 100'ünü kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 186 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber