Fransa'dan Azerbaycan'a karşı kara propaganda

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Macron yönetimiyle Erivan arasındaki Sezar Topçu sistemi satışına ilişkin anlaşmaya tepki gösterdi. Fransa'nın Güney Kafkasya bölgesinde militarizasyon ve jeopolitik entrika politikası izlediği belirtildi.

Son Güncelleme:

Fransa'nın Güney Kafkasya'daki provokatif müdahaleleri devam ediyor.

Fransa ile Ermenistan, Erivan'a Caesar topçu sistemi satışına ilişkin anlaşma imzaladı. Azerbaycan, uyarılara rağmen Ermenistan'a ölümcül taarruz topçuları sağlayan Fransa'yı, Güney Kafkasya bölgesinde militarizasyon ve jeopolitik entrika politikası izlemekle suçladı.

Açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan geldi. "Güney Kafkasya'da durumun gerginleşmesinin ve yeni bir savaş kaynağının oluşmasının sorumluluğu, intikamcı politika izleyen Erivan yönetimi ile Macron diktatörlüğüne ait olacaktır" ifadeleriyle anlaşmaya tepki gösterildi. Fransa'nın Ermenistan'a ölümcül taarruz silahları sağlamasının, Macron yönetiminin Güney Kafkasya'daki provokatif faaliyetlerinin kanıtı olduğu belirtildi.

Azerbaycan, Macron rejiminin, Ermenistan'la Azerbaycan arasındaki normalleşmenin ve bölgede sürdürülebilir barışın sağlanmasının önünde engel oluşturduğuna dikkat çekti. Yıkıcı ve tarafgir politikası nedeniyle normalleşmenin ve bölgesel süreçlerin dışında kalan Fransa'nın mevcut yönetiminin, Azerbaycan'a karşı yıkıcı politikasını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada Ermenistan'ın işgalci bir devlet olduğu hatırlatıldı. "BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi Fransa'nın, kanlı saldırı deneyimi olan Ermenistan'ı yeniden silahlandırması ve Erivan yönetiminin intikamcı politikasını desteklemesi hem siyasi sorumsuzluktur hem de yeni bir savaşa giden yolu açmaktadır" denildi.

AZERBAYCAN'A KARŞI KARA PROPAGANDA

Azerbaycan Fransa'nın sömürgecilik politikasına dikkat çekti. Yeni Kaledonya ve diğer denizaşırı Fransız bölgelerindeki itirazların silah gücüyle bastırılmasının "Macron rejiminin" gerçek yüzünü ortaya koyduğu belirtildi. Fransa'nın sömürgecilikten miras kalan köklü sorunlarını çözmek ve yeni sömürgecilik politikalarına son vermek yerine, Azerbaycan'a karşı kara propaganda ve dezenformasyon kampanyası yürüttüğü ifade edildi.

 İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'dan ayrılan yabancı uyruklular gemiyle Mersin'e geldi Ukrayna askerleri, bitkin haldeki Rus askerini böyle kurtardı ABD'yi vuran Helene Kasırgası, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan görüntülendi. Azerbaycan, 2. Karabağ Savaşı şehitlerini andı Emine Erdoğan’dan Miçotakis’in eşine sıcak karşılama Yıllardır sergilenen pandaların boyanmış köpekler olduğu ortaya çıktı