Filistinliler su krizi sebebiyle denizde yıkanmak zorunda kalıyor

Gazze'deki su krizi, Filistinlileri denizde temizlenmeye zorluyor. Su kaynaklarının sık sık kirlenmesi ve suyun yetersizliği, insanların günlük temel temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için denize yönelmelerine neden oluyor. Bu zorlu koşullar altında, Filistinliler işte böyle mücadele veriyor.

Son Güncelleme:

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve savaştan bu yana uyguladığı tam ambargo sebebiyle bölgede yaşayan Filistinliler su kriziyle karşı karşıya.

Deyr el-Belah'ta yaşayan ve temiz suya ulaşamayan Filistinliler ise karşılaştıkları bu sorunu Gazze sahiline inip deniz suyunu kullanarak aşmaya çalışıyor.

Filistinliler eşyalarını deniz suyu taşıyarak yıkarken kendileri de denizde yıkanmak zorunda kalıyor.

GAZZE'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR!

 İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında binaların direkt hedef alındığı kaydedildi.

İsrail ordusu, kara birliklerinin abluka altındaki Gazze Şeridi’nin iç kesimlerinde, Filistinli gruplarla “şiddetli çatışmalara” girdiğini bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, askerlerinin son birkaç saat içerisinde Gazze’nin iç kesimlerinde şiddetli çatışmalara girdiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in kara ve hava birliklerinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait mevzi ve tanksavar füzesi birliklerinin vurulduğu ifade edildi.

Söz konusu çatışmaların Gazze Şeridi’nin hangi bölgesinde yaşandığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

DÜN CİBALİYE'DE YAŞANAN KORKUNÇ SALDIRI

İsrail'in Cibaliye mülteci kampına düzenlediği saldırıda en az 400 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 7 Ekim'den bu yana şiddetlenerek devam ediyor. İsrail'in Gazze'deki Cebaliye mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında en az 400 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı. Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada kayıpların Baptist Hastanesi katliamından daha ağır olabileceği duyuruldu.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya'da hükümete protesto: Çevreci gruplar ayaklandı Ukrayna için direnişin sembolü haline gelmişti! Savunulmaya devam ediyor ABD'de aksiyon dolu dakikalar: Polis seyir halindeki araca tırmandı İsrail-Lübnan sınırında çatışma anları İsrail, Lübnan'ın güneyini vuruyor! Çarpıcı görüntüler servis edildi İtalya’yı Boris Fırtınası vurdu! Binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi