Eyfel Kulesi yakınlarında bulunan 5 tabutun sırrı çözüldü

Fransa’nın başkenti Paris’in simge anıtlarından Eyfel Kulesi çalışanları, cumartesi günü, yapının yakınlarında beş boş tabut buldu. Tabutların gizemi çözüldü.

Son Güncelleme:

"Soldats français morts en Ukraine" (Ukrayna'da ölen Fransız askerleri) yazılı tabutların üzerinde Fransız bayrakları vardı. 

Tabutları taşımak için kullanılan Ford markalı minibüsün sürücüsü, polis tarafından Eyfel kulesi yakınlarındaki Alma köprüsünde yakalandı.

Bomba imha ekiplerinin ve patlayıcı konusunda uzmanlaşmış köpeklerin incelemesinden sonra tabutların zararsız olduğu anlaşıldı. Tabutlar ve minibüs daha sonra 7’nci bölge polis karakoluna götürüldü.

Bir polis kaynağına göre, Soruşturmalar sonucunda failler olduğundan şüphelenilen iki kişi Bercy otobüs terminalinde Berlin'e gitmek üzere otobüse binmeye hazırlanırken yakalandı.

Bulgaristan, Almanya ve Ukrayna doğumlu olan üç kişi "kasıtlı şiddet" suçundan gözaltına alındı. Minibüsün şoförü sorgulandığında, iki yabancıyı ve beş tabutu Eyfel yakınlarına bırakması için kendisine "40 euro ödendiğini" söyledi.

Paris'teki Shoah anıtına 13 Mayıs'ı 14 Mayıs'a bağlayan gece sprey boyayla kırmızı eller çizilmiş ve polis yurt dışına kaçan üç kişiden şüphelenmişti. Ekim ayında, İsrail-Hamas savaşının başlamasının ardından, Paris bölgesindeki birçok binanın cephesine sprey boyayla Davut yıldızları çizildi. 

Fransız yetkililer, Moldovalı bir çiftin yakalandığı bu olaylardan Rus güvenlik servislerini (FSB) sorumlu tuttu.

Fransa Dışişleri Bakanı Stéphane Séjourné, geçen ay, her iki olayda da "faillerin Fransız toplumundaki bölünmüşlüğe oynamak ve istikrarı bozmak için para aldıklarını" söyledi.

Sonraki Haber